Két olyan csapat csap össze ma 22.fordulóból halasztott mérkőzésen, akik egyaránt a tabella második felében helyezkednek el. Hazai oldalon ez nem annyira meglepő, azonban az már igen, hogy a vendégek ott vannak. Mindkét csapat egyértelmű célja, hogy megnyerje a találkozót, nem hiszem, hogy bármelyikük is megelégedne az egy ponttal. Igazából hazai oldalon az már elősegítené az elmozdulást a kiesőzónából, bár aligha hiszem, hogy az lenne a cél, hogy pontegyenlőségben legyenek a legjobb kiesővel.

Az idei szezon rendkívül izgalmasra sikeredett, már ami a kiesőket illeti. Nagy sorozatokat produkál egy-egy csapat, így előfordulhat az is néha, hogy egy leírt együttes mozdul el az utolsó helyről, vagy a kiesőzónából. Ilyen például a Norwich is, aki nagyon jó formába került, illetve ilyen a Burnley is, akik a legutóbbi három mérkőzésükön kilenc pontot gyűjtöttek be. Ezzel szemben a Leicester csapata a legutóbbi öt mérkőzésén nem tudott nyerni, és még csak azt sem mondhatjuk, hogy nem játszottak olyan együttessel, akik verhetőek lennének. Idén még nem nyertek bajnokin, és ha sokáig folytatják ezt a sorozatot, akkor hamarosan ők is a tűz közelében találják magukat.

A vendégek gyenge formája egybeesik Vardy kiesésével, legutóbbi öt mérkőzésükön nem játszott sérülés miatt. Egy sor hiányzója van a Leicesternek, illetve ott van még a nemzetközi kupa is, így igen nagy terhelés van most a bevethető játékosokon. Néhányan sérülten játszanak, valamint fáradtak is, így szerintem van esélye a hazaiaknak arra, hogy több alkalommal is eljussanak a vendégek kapujáig. Idén tényleg gyenge a forma, illetve lyukas a védelem, szerintem a Burnley is és a Leicester is rúghat gólt. Jó támadója van mindkét együttesnek, viszont a hazaiak mérkőzésein kevés gól van. Sok döntetlent játszik a Burnley, az egyiket legtöbbet.

Ma is jó eséllyel lehet pontosztozkodás a vége, ha a vendégek nem kezdenek el belehúzni, akkor tovább csúszhatnak egyre lejjebb és lejjebb a tabellán. Nehéz mérkőzése lesz a mai, nem várok sok gólt a csapatoktól, a tippem az, hogy 1-1 lesz a vége.

Burnley - Leicester City: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp