A lyoni program második meccsén egy 2021 -ben ugyanitt már megvívott párharc visszavágóját nézhetik meg az érdeklődök. Pontosan egy éve a svájci Golubic akkor két szettben tudott felülkerekdni a belga Minnenen.

Mi változott azóta, nagyon sok nem. Golubic esetében egyből az egykezes fonákja és az irányítókészsége juthat eszünkbe, mellyel fix WTA Tour játékossá vált, ellenkezőleg Minnennel, aki szintén ott van a WTA mezőnyében, de nálam még mindig inkább az ITF és a Tour határán táncoló, eredményesség terén a svájcitól jóval elmaradó teniszezőnek számít.

Nem véletlen, hogy a melbournei és az Ausztrál Grand Slamen megejtett próbálkozásai is hamvába haltak és első körös búcsúkat jegyezhetett fel (Rakhimova és Christian ellen).

Ám amint iTF szintre "süllyedt", ott sikeresen szerepelt a belga. Altenkirchenben tornát nyert, múlt héten pedig finalista volt Kazahsztán fővárosában, Nur-Szultánban, ám sajnálatos módon az első szett után fel kellett adnia az Isaeva ellen megmérettetését.

Ezek után nagy utazással és egy frissebb sérüléssel a zsebében ugrik neki a lyoni premier tornának, ami így előzetesen nem sok jóval kecsegtet.

Ráadásul Golubic eddigi két meccsüket behúzta, az említett tavalyi ittenit 6:3,7:6 -ra, majd májusban salakon három felvonásos fellépésen nyert.

Golubic pihent állapotban várja a francia versenyt, tavaly teremben 14/2 -es remek mutatókat produkált, most folytathatja egy fizikailag és mentálisan igénybe vett riválissal szemben a benti püfölést, ami szerintem a mai nap is eredményre vezethet. Golubic energikussága alapjában fél siker, s tudva, hogy a belga kicsit megcsuklott a terheléstől, így abszolút favoritként futhat ki a mai mérkőzésére

Golubic, Viktorija - Minnen, Greet: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp