A mai napon a negyeddöntőket rendezik a lányoknak Lyonban. A második találkozó lesz a sorrendben a Jasmine Paolini és Dyana Yastremska összecsapása. Furcsa egy csata lesz ez hiszen eddig háromszor találkoztak és mindháromszor az olasz lány nyert.

Jasmine élete eredményeit produkálta tavaly hiszen két tornát is nyert. Alapvetően salak specialista lány aki tavaly elég nagy fordulatot vett és jelentősebb hangsúlyt fektetett a kemény pályás játékába aminek, azért látszott a pozitív hatása. Az egyik tornagyőzelmét is ezen a gyors felületen szerezte Szlovéniában. Idén ez a picike lány viszont nem úgy muzsikál,mint múlt szezonban az elég egyértelmű. Jelenleg is negatív mérleggel áll. Fájó és egyben súlyos vereségeket szedett be. Példának okáért Rusetól az Ausztrál Openen összesen négy játékot nyert amit Dubaiban megismételt. Itt Lyonban sem ájulhattunk el a játékától hiszen két 100-on kívül ellenfelet győzött le. Nyilvánvaló,hogy az eredményesség tekintetében stabilabb az olasz,mint évekkel ezelőtt,de viszont egy 100-on belüli ellenfél esetén nem sok jóra számíthat.

Az ukrán lány egy szenzációs tehetség ez biztos és még mindig csak 21 éves. A háború okozta viszontagságok ellenkező hatást váltottak ki nála. Ugyanis nem levitték a mélybe hanem óriási erőt és motivációt adott neki. Az első fordulóban olyan nehéz helyzetből sikerült visszajönnie amit bizonyosan kevesen gondoltak volna. Hiszen Bogdán Annának a második szettben meccslabdája volt és innen tudott egy végletekig kiélezett mérkőzést megfordítani. A találkozón a két tie breaket 9-7-re nyerte. Ha ez nem óriási mentális erőre vall akkor nem tudom mi?!. A spanyolt a következő kanyarban esélyeshez méltón könnyedén lerendezte.

Yastremska képességei és fizikai adottságai is messze felülmúlják az olaszt. Ráadásul jelenleg annyira fókuszált és eltökélt azért,hogy nyerjen hogy számomra nagy meglepetés lenne, ha végre nem győzné le az olaszt.

Paolini, Jasmine - Yastremska, Dayana: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp