Igazi hatpontos mérkőzéssel kezdődik a hétvégi Bundesliga forduló, ahol a Bielefeld fogadja az Augsburgot. Kiesési rangadónak is beillik ez a találkozó, mindkét csapat igen gyenge formát mutat.

A hazaiak egy hellyel és két ponttal előzik meg a vendégeket, akik még az utolsó, bent maradást érő helyen állnak jelenleg. A tizennegyedik helyezett Bielefeld gyengén kezdte a szezont, de december közepétől kezdve egyre jobb formába kerültek és végül elkerültek a kiesőhelyekről. Legutóbbi három mérkőzésükön azonban kétszer is vereséget szenvedtek, így kicsit megrekedtek, ami azt jelenti, hogy a rájátszást érő pozíció már csak két pontra van tőlük. Ennél is nehezebb helyzetben van az Augsburg, mely együttesnek ugyanannyi pontja van, mint a tizenhetedik helyezett Herthának. Mindkét együttesnek nagyon kedvező sorsolása van, a Bayern mellett a Leipzig ellen játszik mindkét együttes, a többi találkozó nyerhető számukra. Ennek tükrében azt gondolom, hogy egyik csapat sem fog felelőtlenül nekirontani a másiknak, az Augsburgnál ráadásul többen is hiányozni fognak.

Az Augsburg formája a rosszabb, december 10 óta mindössze egy mérkőzést nyertek, még januárban az Union Berlin ellen. A legutóbbi fordulóban a Dortmund ellen nem adták fel és egy pont lett a jutalmuk, arra a teljesítményre lehet építkezni, ha azt a hitet tovább viszik, akkor lehet esélyük. Jó a Bielefeld védelme, nagyon keveset kapnak, de sajnos keveset is rúgnak. A Bielefelddel szemben az Augsburg védelme gyenge, csak az utolsó három kapott náluk többet. Egyik csapat sem rúg sok gólt, így nem is várok sokat én sem.

A tippem az, hogy nem ugranak egymásnak a csapatok, de mindkét oldalon lesznek helyzetek bőven. Azt várom, hogy legalább egyszer mindkét csapat betalál és döntetlen lesz a vége.

Arminia Bielefeld - FC Augsburg: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp