Jesse Marsch első mérkőzésére készül a Leeds vezetőedzőjeként, a gyenge formában lévő Leicester City csapatához látogat újdonsült együttesével. Nehéz mérkőzésre számíthat a Leedsnek, mert a hazai együttes sincs túl jó formában, még őket is megcsaphatja a kiesés szele, persze erre azért elég kicsi az esély.

Jó hír a Leicester háza táján, hogy James Vardy visszatért a csapathoz és ha csak nehezen is, de a hétközben sikerült megtörjék hosszú negatív sorozatukat. A Burnley elleni győzelem azt jelentette, hogy a csapat első győzelmét aratta bajnokin az idei évben, legutóbb még december végén nyertek a Liverpool ellen. Látszik, hogy mekkora szüksége van az angol válogatott támadóra a hazai együttesnek, hiszen a két mérkőzés között sérülés miatt nem volt bevethető állapotban és nem is jöttek az eredmények. Most csereként beállt a 72.percben és gól + gólpassz volt a neve mellett, szóval nagyrészt neki köszönhető a győzelem.

Még sok hiányzója van a Leicesternek, míg a Leedsnek alig, azonban így is sokkal esélyesebbnek számít a hazai klub. Ez főleg a Leeds idei teljesítményének és a védelemnek köszönhető. Nagyon sok gólt kap a Leeds, és Marschnak most főleg a védelmet kell helyre tennie.

Nagyon gyenge idén a Leeds, és ha ez még nem lenne elég, akkor a támadójáték és a védelem is botrányos idén. A csapat a második legrosszabb gólkülönbséggel áll, illetve a mögötte álló csapatok kevesebbszer léptek pályára, mint a Leeds. Nincs jó helyzetben a csapat, és szerintem nem is ezután a mérkőzés után fognak javulni a bent maradási esélyeik.

A tippem az, hogy a Leicester rúg legalább két gólt a gyenge vendég együttesnek.

Leicester City - Leeds United: Leicester City által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp