Az őszi meccsük, amelyet december 18-án játszottak, szuper játékot hozott. Mourinho úgy meglepte Gasperinit a letámadó, majd egy idő után kontrára berendezkedő játékával, hogy csak pislogni tudott az ősz hajú mester. A kérdés az, vajon mivel fog kirukkolni ma Mourinho?!

A szorzók alapján az esélyek teljesen kiszámíthatatlanok. Ugyanígy látom én is, nem lehet megjósolni a végeredményt. Függ a két edző által kidolgozott egyedi taktikától, de függ a játékosok hangulatától, eseti motivációjától. Szerintem épp ezért csak a gólok irányába szabad elmozdulni.

Az biztos, hogy a bukik nem várnak gólzáport. Miért nem? Mert Gasperini idén a tabella első felében szereplő csapatok ellen rendre kevés gólos derbiket játszik (Juventus 1-1, Lazio 0-0, Inter 0-0). Mintha az ősz mesternek kezdene néha elfogyni a szuflája és kreativitása ezekre a jelentősebb meccsekre. Viszont vannak olyan meccsei a csapatnak, amikor nagyon elsül a lábuk: például legutóbb a Sampdoria ellen könnyedén hozták a 4-0-at, de az Udinese elleni 6-2 sem volt annyira a távoli messzeségbe vesző.

Az látható, mintha az utolsó két meccs eredménye, és az ott mutatott játék alapján valami megindult volna az Atalantánál, mintha újra felfelé ívelő formát látnánk a csapat egészét tekintve. Hiszen könnyedén intézték el a Sampot és a hazai pályán mindig nagyon masszív Olympiakoszt is. Ez jó jel, szerintem vissza lehet őket emelni az overes lista élvonalába.

A Roma gólzáporos meccsei folyamatosan jönnek, egyszer-egyszer sül be ez a tipp (pl. Genoa 0-0, Spezia 1-0). Azonban azt látom, hogy a Roma játéka stabil és masszív, ami azt jelenti jelen esetben, hogy stabilan és masszívan hektikus. Kiváló csatárok, jó támadójáték, ámde védekezésben őrjítő hibák jellemzik őket.

Szerintem tök felesleges lenne a tapogatózó játék, a két csapatnak csak a győzelem elfogadható, ha harcban akarnak maradni a Bajnokok Ligája pozícióért. Azzal talán mindkét edző tisztában van, hogy ezt egy 1-0-val nem tudják elérni, tehát valami olyasmi kell, amit Mou csinált Bergamóban, amivel meglepi az ellenfelét, és szénné lehet verni. Ezért gondolom azt, hogy a bukik ellenében nem elképzelhetetlen egy olyan eredmény, mint az őszi bajnokin, ami már az első félidőben gólokat eredményezhet.

Roma - Atalanta: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp