A mai napon az elődöntőket rendezik Lyonban a hölgyek számára. Az első elődöntő párosítása a Caroline Garcia - Shuai Zhang összecsapás lesz. A két lány az elmúlt időszakban nem csillogtatta tudását,de most kijött a lépés.

A francia lányhoz mindig is nagy reményeket fűztek a szurkolók azonban nem sikerült az évek alatt beváltani a hozzá fűzött reményeket. A francia közönség ereje viszont sokat segített neki a torna során ami el is kelt olykor. Hiszen Fortuna nem fogadta a kegyeibe enyhén fogalmazva. Ha rápillantunk az útjára az elődöntőig azt hihetnénk,hogy 500-as torna pedig nem. Első körben megkapta Giorgit aki tudjuk,hogy félelmetes ütő,de csak akkor veszélyes ha pályát talál. A hosszú meccsek ellenére a belga elleni negyeddöntőn is fantasztikus lábmunkát láthattunk tőle. A hálójátéka is páros játékoshoz méltó volt.

Különösen igaz a kínaira,hogy inkább a lépés jött ki sem,mint a tudása. Fenomenális,hogy ennyire megúszósan eljutott az elődöntőig. Hiszen az első fordulóban a pofozógép Mladenovicot kapta aki rezgő léccel fér be a százba.Majd Russal játszott aki szép világranglistás helyezését nem a hetekben szerezte. Majd nem elég,hogy a negyeddöntőben egy 100-on kívülivel játszott Diatchenko személyében még fel is adta a találkozót. Ebben a szezonban egyelőre nincs jó formában Shuai és itt Lyonban sem kápráztatott el a játékával. A kínai erőssége,hogy éles szögben és jól helyezi a labdákat,de ütőereje nincs. Valamint így harmincon túl egy hosszú mérkőzésnél ő kerül hátrányba még úgyis,hogy Garcia két órákat rendszeresen a pályán töltött.

A két játékos közül egyik sem egy félelmetes ütő. Azonban az,hogy Caroline hazai közönség előtt játszhat óriási plusz energiákat fog adni neki. Másrészt a kínai is a szögekkel operál,de a lábmunkája nagyon messze van Garciához képest ami egy hosszú meccs esetén bizony komoly hátrány lesz és ki fog ütközni. A felsorolt indokok miatt szerintem francia siker várható.

Garcia, Caroline - Shuai Zhang: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp