Érdekes, hogy az elmúlt héten zsigerből jött a gondolatom, amit az Újpest FC bajnokijára szántam, viszont most, a Puskás Akadémia elleni meccsükre már nem is tettem meg ugyan azt az opciót. Ennek több oka is van. Az első, és talán legfontosabb, nem sikerült infót begyűjtenem a békéscsabai kupameccsen megsérülő Yohan Croizet állapotáról. A másik, sokkal kisebb oddsot kínálnak az irodák, mint egy hete, pedig elvileg egy sokkal nehezebben kivitelezhető tipp az újpestiek duplázása. Végül egy over 2,5 gólra meggyőztem magam. Úgy gondolom, hogy ezt ezen a szorzón megéri megtenni, amit még Croizet esetleges hiánya sem befolyásolhat.

Most már nem túlzás kijelenteni, hogy beindult a szekér Újpesten. A Kisvárda elleni kupasiker hatalmas lökést adott Milos Kruscic csapatának, aki úgy tűnik, hogy az új igazolásaikkal jól gazdálkodva helyre tudja tenni elődje, Michael Oenning elbaltázott döntéseit. Gólokban gazdag kupasikerek és bajnoki sikerek mutatják a lilák diadalmenetét és ennek elengedhetetlen eleme lehet a PAFC elleni siker. A hétközi Békéscsaba elleni kupasiker alkalmával Kruscic a lehetőségeihez mérten maximálisan pihentette alapembereit, hisz Ő is tisztában van vele, hogy az NB I-ben történő bennmaradás mindenek felett prioritást élvez. A legutóbbi két bajnokin 3 gólt szerző Zivzivadze például csak perceket kapott a kupasikerből, de a többi kulcsjátékosának az erőbeosztására is odafigyelt a szakmai stáb. Ezért is gondolom úgy, hogy ennek a lendületben lévő gárdának Croizet nélkül is hoznia kell a győzelmet, ahhoz pedig egy gól nem biztos hogy elég lehet.

Viszont a túloldalon is lesz egy csapat, a Puskás Akadémia, akik bár nincsenek nagy formában, de az eddigi 2. helyezésüket és megszerzett 41 pontjukat nem a hangyák hordták össze. Ráadásul nagyon keresni sem kell, hogy mi lehet az oka a felcsúti csapat visszaesésének. Hornyák Zsolt csapata elfelejtette a góllövés tudományát. Nagy baj, viszont az Újpest stílusa úgy általában fekszik a szlovák származású tréner csapatának, így ki ellen javítsanak ezen, ha nem a mostani ellenfelük ellen. A felcsútiak egyik fontos láncszemére, Alexandru Mihail Balutára még mindig nem számíthatnak a vendégek eltiltás miatt, de a többiek elvileg Hornyák mester rendelkezésére állnak, ezért kijelenthetjük, hogy egy jó erőkből álló együttes látogat a IV. kerületbe.

Sokszor van úgy, hogy szinte látom magam előtt egy-egy mérkőzés forgatókönyvét és örömmel konstatálom, ha úgy zajlanak az események, ahogyan gondoltam. Ez a meccs nem ilyen. Igazság szerint egy 2:1-et látok magam előtt, de Újpest kicsit mumusára talált a PAFC-ban, tehát simán benne lehet ebben az 1:2 is.

Újpest FC - Puskás Akadémia: Gólok száma - Felett/alatt tipp