Az elődöntőket rendezik ma éjszaka Monterreyben.a lányoknak. Igazi latinos csata lesz hiszen Maria Camila Osorio Serrano és Nuria Parrizas Diaz játszik. Tavaly már találkoztak egy számukra elég idegen terepen füvön ahol a kolumbiai nyert.

Camila tavaly már végérvényes berobbant az élmezőnybe pedig még mindig csak 20 éves. Az év elején kicsit döcögött a játéka,de hétről hétre formába lendült. Már az előző mexikói tornán is előremutató volt a produkciója. Itt pedig a legjobb 8 között egy igazi nagyágyút kapott a kis kolumbiai. Az első szettben elég álmosan kezdett,mert a lába se pörögött úgy ahogy szokott. A második szettre rendezte a sorokat, a váltásnak köszönhetően higgadtan,hosszan és pontosan ütötte a labdákat. Azzal,hogy türelmes lett meghozta számára az egyenlítést is. Svitolina hiába próbált váltani ezt a magasabb szintet nem tudta tartani és jöttek a hibák is az ukrántól. Maria pedig tudvalevő,hogy soha nem adja fel és erre számíthat Nuria is. Osorio nem egy ijedős típus ezért a döntőbe jutás súlya kétlem,hogy nehezedne rá.

Ellenfele a spanyol Parrizas Diaz lesz aki tavaly nagyot lépett előle a ranglistán a két WTA tornagyőzelemnek köszönhetően. Érdekes,hogy kemény pályán többet játszik Nuria,mint salakon,de természetesen megállja a helyét a lassú borításon is. A negyeddöntőben honfitársával Sorribes Tormoval játszott, ami mindig különleges hiszen két egy nemzetibeli párharca teljesen más. Egy végletekig kiélezett meccset sikerült megnyernie amivel szerintem el is lőtte a puskaporát Parrizas Diaz.

A spanyol egy közepesen erős ütő,de a pontokat ő is képes kigyalogolni ahogy Maria is. A kolumbiait ütőerőben sem kell félteni. Mind a két lány hosszú küzdelmes mérkőzésen van túl. Így regeneráció szempontjából lényeges különbség,hogy 10 év előnye van a kolumbiainak. A mérkőzés kulcsa a türelem és az erőnlét lesz. Hosszú labdamenetekkel számolhatunk és hasonlóan higgadt marad Osorio Serrano,mint az előző fordulóban akkor ő juthat a döntőbe ma éjszaka.

Osorio Serrano, Maria Camila - Parrizas-Diaz, Nuria: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp