A magyar vonalon maradva ezúttal a másodosztályból választottam egy mérkőzést, mégpedig a Békéscsaba soroksári vendégjátékát. Nem véletlen a választásom, hisz a hazaiakat, ha írok róluk hanem, már hetek óta követem és fogadói szempontból hála Istennek olyan formát mutatnak, ami jó táptalaja egy-egy helyes tippnek. Vendégoldalról pedig pont kapóra jött egy sok erőt, sok energiát felemésztő hétközi kupameccs, ami arra sarkallt, hogy a soroksáriak duplázását bevállaljam.

Nem akarom a még mindig csak a 13. helyen szerénykedő Soroksárt az egekig magasztalni, de az elmúlt időszak eredményeire szokták azt mondani, hogy "szagot kapott" a gárda. Lipcsei Péter addig variálta ezt az egyébként jó játékerőt képviselő alakulatot, hogy egyszerűen bármerre járnak ontják a gólokat. Az elmúlt fordulóban a Nyíregyházát verték cipóra saját pályáján, de előtte is a bátor támadójáték jellemezte Őket. A Fradit is megjárt Lovrencsics Balázs ismét góllal jelentkezett be a Spartakus-nál, de ami örömtelibb Lipcsei számára az az, hogy ismét eredményes tudott lenni az a Lőrinczy Attila, aki csapata gólkirálya is egyben és az utóbbi időben nem nagyon találta az utat az ellenfél hálójához. Összeszedett, taktikus, gólratörő játékot játszik mostanság a Sori és szerintem ettől ma sem tágítanak.

Komoly gondokkal küzd a vendég lila-fehér alakulat, de meglátásom szerint ezt csak saját maguknak köszönhetik. Az egy dolog, hogy a kiesés ellen küzd Schindler Szabolcs csapata, hisz csak két pont választja el a kiesőhelyektől. Az egy másik dolog, hogy nincsenek túl nagy formában, hisz amellett, hogy a hazai meccseiket nem tudják megnyerni, idegenből is rendre pont nélkül távoznak. Most kérdem én, hogy ilyen előjelek után mi értelme volt annyi erőt és energiát belefektetni a hétközi kupameccsbe, mint ahogy azt a csabaiak tették. Nem vitatom, tisztességesen helytálltak az UTE ellen, de a végeredmény kb. ugyanaz lett, mintha elengedték volna azt a meccset. Biztos vagyok benne, hogy negatív értelemben lesz kihatása annak a találkozónak a mostani bajnokira is. Tovább mélyítve a problémáikat, Nikola Pantovic és Farkas Márk automatikusan kihagyja a Soroksár elleni találkozót lapok miatt. Itt főleg utóbbi hiánya jelentheti majd a Soroksár számára az üdvösséget.

Olvasgattam a beharangozókat, nehéz meccsre számítanak a felek. Én kevésbé, hisz egy jól felkészített és mutatós focit játszó Soroksárra számítok, akik idejekorán "lesimázhatják" a tippem.

Soroksár - Bekescsaba: Soroksár által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp