A Premier League 28. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén a Tottenham együttese a kiesés elől menekülő Everton gárdáját fogadja Londonban.

A Sarkantyúsok Antonio Conte regnálása alatt talán most először kerültek kisebb hullámvölgybe! Egyre többször csúsznak be olyan kellemetlen vereségek a bajnokságban, mint például a Wolves elleni 0:2, vagy a Burnleyvel szemben elszenvedett 1:0-lás fiaskó! Ráadásul most a hétközben az FA-kupából is kiestek a másodosztályú Middlesbrough otthonában.

A közelmúltban tehát kissé labilis performanszot mutat a londoni gárda, mert a nem várt pontvesztések mellett olykor hengerelni is tudnak, hiszen két hete idegenben 0:4-re verték el a Leeds együttesét! Hétfő este pedig mindenképpen csak a három pont bezsebelésével lehetnek elégedettek Harry Kanék, hiszen jelenleg csupán a hetedik pozícióban tanyáznak a tabellán, ami már nem jelent nemzetközi kupaporondot, aminek elérése alighanem alapkövetelmény lenne a jelenlegi szezont tekintve.

A vendégségbe érkező Everton lába alatt továbbra is ég a talaj. Frank Lampard együttesétől mindössze egyetlen pontra található a kiesőhely, ám azt is tekintetbe kell vennünk, hogy a liverpooliak 2-3 meccsel kevesebbet játszottak közvetlen riválisaiknál! Az sem túl biztató, hogy az elmúlt öt bajnokijukon négy vereséget szenvedtek, s egyedül a Leeds ellen tudták megszerezni a három pontot a Goodison Parkban (3:0). Idegenben pedig még rosszabb a helyzet. 1-3-8-as vendégmérlegükkel a liga leggálánsabb vendégcsapatának számítanak. Ennek okán nem csoda, hogy a bukik elég durván a Tottenham sikerével számolnak, már csak abból is kiindulva, hogy az Everton pár kulcsjátékosának szereplése kérdésessé vált.

Tom Davies, Fabian Delph, Yerry Mina, Ben Godfrey és Demarai Gray játéka kérdéses, azonban Andre Gomes, valamint Dominic Calvert-Lewin játékára talán már számíthat Frank Lampard.

Conte már jóval bővebb kerettel számolhat, pláne úgy, hogy egyes hírek szerint már Rodrigo Bentancur és Lucas Moura is hadra fogható lesz. Elviekben pusztán Oliver Skipp és Japhet Tanganga maradhat ki a hazaiak névsorából.

Összességében tehát az előjelek alapján jogosan vélik úgy a bukik, hogy komoly meglepetés lenne, ha hazai pályán az idén jóval meggyőzőbb focit bemutató, jobb formában lévő Tottenham pontot, pontokat veszítene az idegenben elég gyatra Evertonnal szemben. Én is osztom azt a véleményt, hogy a Sarkantyúsok a favoritok, ám a látszólag ennyire országos 1-esnek tűnő meccsek szokták a legnagyobb buktákat hozni. Az Everton jóformán az esélytelenek nyugalmával utazhat Londonba, nekik nem itt kell leginkább az egységeket bezsebelni. Pont ezért lehetne akár esélyük is meglepni a fekete-fehér hazaiakat. Ha megnézzük a liverpooliak közelmúltbeli vendégmeccseit, láthatjuk, hogy a legutóbbi southamptoni túra kivételével (2:0) azért gólt, gólokat mindig tudtak rúgni. Benne lehet a pakliban, hogy most is be tudják venni Hugo Lloris kapuját. Ha ez a 90 perc alatt összejönne valahogy, akkor zöldülhet a tipp, ugyanis a Tottenham találata számomra nem kérdés.

Tippem: 2:1-re nyer a Tottenham.

Tottenham - Everton: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp