A monterreyi női fináléban a fiatalság képviselteti magát. A 20 éves kolumbiai Osorio Serrano és a 19 éves címvédő, kanadai színeket képviselő Leylah Fernandez ütközik vasárnap este a WTA trófeáért.

Míg a kolumbiai lány alapvetően salakos játékosnak indult és tekinthető, azért szépen kikupálódott kemény viszonylatban is. Tavaly a gyorsabb borításokra is ráérzett és az alapvető játékát áttudta olyan módon vetíteni kemény felületre, mely eredményre is vezetett. Akaratos, a végsőkig küzdő dél-amerikai játékosról beszélünk, aki az alacsony 162 cm -es magasságát a sok mozgással és jó helyezkedéssel kompenzálja.

Ezen a héten Frech, Zacarias, Svitolina és Parrizas-Diaz került az étlapjára és el is fogyasztotta őket.

A Svitolina elleni meccsen az ukrán lány lenyomta a pályáról a kis kolumbiait, ám a kilátástalanságból kikerülve a folytatásban tapadni tudott a mentálisan is frusztrált Svitolinára és végül két szoros végjátékban megnyerte a negyeddöntőjét.

Le lehet ütni Osorio Serranót is a pályáról, de ehhez egész meccsen át kitartó koncentrációra van szükség. Minderre pedig képes lehet a döntős rivális, aki ráadásul címvédőként futhat ki a pályára, hiszen tavaly már megnyerte a Monterrey Opent.

Leylah Fernandez a tavalyi US Open döntős tarja remek formáját, kemény, irányító teniszével verte az ellenfeleit.

Tipikusan kemény pályás játékos, ha a saját játékát hozza, akkor az irányítást magához ragadva Osorio Serranot is kordába tudja majd tartani.

Véleményem szerint Fernandez megoldja a papírforma címvédő sikerét, és még egy akaratosabb és szívósabb kolumbiait is képes lesz két szettben kipipálni.

Osorio Serrano, Maria Camila - Fernandez, Leylah Annie: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp