Alaposan meglepték a bajorokat az odavágón, a kis osztrák csapat szinte végig vezetet, és csak a végén tudott ikszre menteni a végső győzelemre is esélyes német csapat.

Az eredmény hízelgő az osztrákoknak, ugyanakkor a statok alapján már kirajzolódik, hogy itt azért elég nagy főlényben focizott a Bayern Münich, kapura lövések száma 11-22, de ami számomra legnagyobb értékket képviselő statban, xG-ben, 0.91-2.45.

Kétszer már nem szabadna, hogy meglepetést okozannak a fiatal salzburgi srácok, hiszen a nyolcaddöntő sorsolása előtt mindenki őket szerette volna kapni, mint "leggyengébb lehetséges opció", ez a szerencse a Bayern Münichnek adatott meg, és mindenki azt várta, hogy a Cityhez hasonlóan már a párharc első mérkőzésén, idegenben lerendezi a továbbjutó kilétét, és a visszavágó már csak formaiság lesz. Ezt nem sikerült elérni, és az idegenben lőtt gól adta előny eltörlésének köszönhetően mindenképp nyernie kell a német csapatnak, ha rendes játékidő lejárta előtt biztosítani szeretné a továbbjutását. Ennek a legkönnyebb útja a gyors vezetés, és a félidő lejárta előtt egy biztos előny kiharcolása. Ha megint kimaradnak a mérkőzés elején a ziccerek, s netán talál egy gólt a Salzburg, ott problémák lehetnek mentálisan, hiszen Nagelsmann nagy edző a fiatal kora ellenére, nem hiszem, hogy meg van számára a kellő tapasztalat, hogy egy esetleges félidei beszéddel rendet tudjon tenni a fejekbe.

Első meccsnek is köszönhetően viszonylag jó oddson fogható az 1/1 opció, nem szabadna megint szenvednie egy BL esélyes csapatnak egy egy csapatos bajnokságból érkező osztrák fiatal csapat ellen.

Bayern München - Red Bull Salzburg: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp