Indian Wellsben rendezik a szokásos tavasz eleji ATP 1000 -es Masters tornát.

A hét elején közvetlenül a sivatag mellett még csupán a selejtezősök veselkednek neki, de itt is lehet értékeket szemezgetni, gyűjtögetni.

Ilyen lehet egy japán - francia ütközet is a kvaliban.

Yoshihito Nishioka az elmúlt heteket, versenyeket is a tengeren túlon töltötte. Teremben Columbusban CH tornán tornát nyert, míg Clevelandben is fináléig jutott. Jött egy dallasi és delray beachi rövidebb történet, de ezt én inkább a fáradtság számlájára írom. A rangos mezőnyt felvonultató acapulcoi ATP bersenyen megint jol telejsítményt mutatott, egészen a negyeddöntőig ment, ahol Medvedev állta útját, ez bíztató a jövőre nézve szempontjából.

Ellenfele a francia Grenier, aki főleg tavaly év végén szerepelt szépen, mind sima kemény terepen, mind terembeli környezetben is, ám az idei visszaesése nagy talány. Az AO kvalijában a kazah Skatov ellen egyszerűen elfogyott, azóta pedig rendre első körös búcsúk, mindösszesen egy sikert írhattunk a neve mellé. Vukic, Tseng, Kuzmanov, Schnur mért rá vereséget, nem a legnagyobb nevek, Nishioka meg legjojját nyújtva is az előbboek felett helyezkedik el játékban.

Elvágólak óriási a kontraszt a két játékos formája között, így alalposan meglepne, hogy ha pont a lendületben lévő japán ellen találná meg azt a bizonyos elveszitett kulcsot Grenier. Ráadásul egy magasan premizált Mastersről beszélünk, ahol az önbizalomhiány még jobban kiütközhet a pályán.

Sima Nishioka sikert vizionálok

Nishioka, Yoshihito - Grenier, Hugo: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp