A mai napon a hölgyeknél már a főtábla mérkőzései kezdődnek meg Indian Wellsben. Egy érdekes párosítást néztem ki a kínálatból. A Qinwen Zheng –Vera Zvonareva összecsapásra esett a választásom és hogy mitől érdekes? A két játékos idén az Ausztrál Open felvezető tornáján már találkoztak ahol a kínai abszolút underdognak számított a mérkőzés előtt,de legyőzte az oroszt. Mostanra pedig Qinwen odáig jutott,hogy toronymagas favoritja ennek a találkozónak.

A kínai a tavalyi évben ITF tornákon indult,de ott rengeteg győzelmet tudhatott magáénak. Bár kis tornák azért komolyabb neveket legyűrt tavaly mint Dodin,Samsonova vagy Trevisian. Idén ez a lendület nem hagyott alább hiszen kezdésként Melbourneben elődöntőt játszhatott. Az Ausztrál Openen a selejtezőket is jól vette és eljutott a 64-ig. Ezt követően Orlandoban ismét egy ITF tornagyőzelemnek örülhetett,de egyértelmű hogy nem csak az alacsonyabb szinten állja meg a helyét. A múlt heti Monterrey győztes Fernandez döntő szett tie breakben tudta csak legyűrni Zhenget. Egy ilyen topjátékos ellen képes volt felvenni a versenyt. Akkor Zvonareva mire számíthat?

Atletikus és jól mozgó játékos,az ütéseiben óriási potenciál lapul.

Elllenfele a sokkal,de sokkal szebb napokat megélt Zvonareva lesz. Idén teljesen vakvágányon van. Igazi pofozógép hiszen hét mérkőzésből egyetlen egy győzelem áll a neve mellett. Kétlem,hogy ma tudná gyarapítani a sikerek számát.37 évesen egy 19 évessel felvenni a versenyt? Nem sok esélyt látok rá.Alapvonalról stabilan játszik a kínai amivel az orosz kétlem,hogy tartósan fel tudná venni a versenyt. Eljárt Zvonareva felett az idő.

Qinwen Zheng - Zvonareva, Vera: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp