Egy csoda történet volt a tavalyi női US Open, páratlan, hozzá nem hasonlító történés, az, hogy valaki a selejtező első köréből indulva, mindösszesen 18 évesen megnyer egy Grand Slam tornát mégpedig szettvesztés nélkül az több, mint álomba illő.

A román apával és kínai anyával rendelkező Raducanu, aki Kanadában nőtt fel berobbant az elitbe, hirtelen, szinte a semmiből esett meg mindez.

Ilyen fiatal sportolónál mindig felmerül a nagy kérdés, hogyan tudja feldolgozni az óriási sikert illetve az ahhoz automatikusan csapódó hírnevet.

Nos sajnálatos módon Raducanunal, mind mentális gondokat is tapasztalni, mind a sérülések, visszalépések is megjelentek nála, ami az előbbire is visszaeredeztethető.

A US Open óta alig nyert meccset. Az őszi Indian Wellsben rendezett tornán Sasnovich ütötte ki az első körben. Apja szülőhazájában, Kolozsváron még ment két kört, ám ott Kostyuk alaposan lesimázta 2:6,1:6 -tal, azóta pedig csak az árnyékát látjuk a fiatal lánynak.

Linzben, majd az új évben Sydneyben első körös vereség. Az Australian Openen még Stephenst nehezen megoldotta, de utána Kovinic ellen elvérzett. Két hete pedig Gavrilova (most már Saville néven fut férje okán) ellen adta fel a döntő szettben.

Ezek nem jó előjelek ...

Ellenben Caroline Garcia az utolsó egy-két éves lejtmenetét megállítva egyre jobb eredményeket produkál.

Dohában elkapta Halepet, két szettben 6:4,6:3 -ra, Lyonban pedig egészen az elődöntőig menetelt.

Az itteni bemutatkozása is jól sikerült, hiszen a formában lévő Yastremskát tudta elkapni, és kellőképpen beüthette magát, megérezhette az indian wellsi pályák sajátosságát versenykörülmények közepette.

Mindez például Raducanunal hiányzik és az említett sikerélmény is messzire elkerüli mostanság a fiatal GS bajnokot.

Az aktuális állapotokat és formákat tekintve egyértelműen a francia oldalán van az érték, így én is az ő nevét vésem be a tipplapomra.

Raducanu, Emma - Garcia, Caroline: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp