Carlos Alcaraz top 20-as játékosként már erőnyerőként kezdte az év első Masters tornáját, így a második körben csatlakozik Indian Wellsben a spanyolok ifjú titánja. Március eleje van, egy salakos tornát már behúzott Rióban, verte Fogninit, Berretinit és Schwartzmant is, ami azért azt mutatja, hogy nemcsak a tenisze van meg a srácnak, de mentálisan is eléggé egyben van. Kemény pályás tornát még nem húzott be, de inkább mondanám allcourt teniszezőnek, mint salakosnak, az agresszív, gyors tenisze kemény borításon is eredményes. Gyakorlatilag nincs gyengébbik oldala, a fonákot és a tenyerest is nagyon hamar, gyorsan üti meg, a hálónál is biztos kezű, lábon pedig simán top 5 a mezőnyben, ezen a lassú kemény borításon nem nagyon fogják leütni, szerintem nagyon fekszik neki ez a pálya.

McDonald a második kört megköszönheti a mi kis Marcinknak, 11-ből 10 bréklabdát hárított (rontott el Marci), az első szettben 7 szettlabdát nem tudott kihasználni Fucsó, a második szettben 3:5-ről lett 7:5, szóval mondhatjuk, hogy tálcán kínálta át a továbbjutást az amerikainak. Elég parateniszt toltak, már úgy Alcaraz tempójához viszonyítva, ez bőven kevés lesz. McDonald amúgy sem arról híres, hogy a tornák végjátékába csak úgy begaloppozik, többnyire első és második körös vereségek jellemzik az elmúlt hónapjait.

Látva a két játékos tudását, és az elmúlt mérkőzéseit, óriási meglepetés lenne, ha McDonald akár csak szettet is tudna lopni Alcaraztól. Tavaly itt első körös búcsúja volt Alcaraznak Murray ellen, szóval egy nagyobbacska meneteléssel még tovább javíthatná legjobb helyezését a világranglistán, nálam ez sima 2:0.

Alcaraz, Carlos - McDonald, Mackenzie: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp