A LaLiga szombati napját egy érdekes kis meccs nyitja. A Levante - Espanyol találkozó mindenképp érdekesnek, és nem mellékesen gólzáporosnak tűnik, a korai időpont ellenére is.

A valenciai csapatnak folytatnia kell a felzárkózást. tény, hogy a Bilbao erőfocijával nem tudott mit kezdeni, de előtte azért Martiék faragták a hátrányt elég szépen. Volt mit faragni, mert még mindig hét pontra vannak a bennmaradástól. Az tetemes, épp ezért otthon a nyerhető meccseket nyerni kell, mese nincs. Márpedig akárhogy nézzük, ez a meccs nyerhető. Tény, rengeteg a hazai oldalon a sérült. Vannak a védelemből hiányzók, vannak előröl is, sőt Morales is sérült, de nincs mit tenni, menni kell előre, és nyerni. A probléma, hogy a Levante nem stabil. Duarte mellett nincs igazi belső védő, így ez a 3 védős rendszer a két szárnyvédővel olyan vészmegoldásnak tűnik. Van, hogy jól sül el, van, hogy rosszul. nincs igazán magassága a csapatnak, emiatt a rögzített szituációknál a Levante igencsak sebezhető. Napjaink focijában pedig ilyen szituációkon meccsek mennek el, de ezt a Levante tudja leginkább. Elöl de Frutos, Marti azért képes alkotni, szerintem otthon a szív is benne lesz a meccsben, lassan tényleg odaér a Levante, hogy hasonló meccseken a remi vereséggel azonos.

Az Espanyol múlt héten a bemákolt egy 2-0-át a Getafe ellen, rengeteg szabálytalanság és lap színesítette a találkozót, inkább feszült volt, mint jó. De az Espanyol azért képes látványos, jó meccsekre, ennek a Moreno-féle csapatnak van játékos oldala. Idegenben inkább a kapott gólok dominálnak, a katalán csapatnak 1-4-8-as idegenbeli mérlege van. Viszont egy-egy gólt azért pöttyint a vesztes találkozókon is, ezért számítok én több-gólos találkozóra. Itt nem nagyon lesz olyan perce a meccsnek, ahol minimum az egyik csapat nem érez késztetést arra, hogy támadjon és gólt lőjön.

ráadásul még jó hír, hogy Diaz de Mera vezeti, nagy büntetőkirály, vonzza a sok-gólos, a büntetőkkel tarkított meccseket. Lapokkal sem spórol, szóval ő még egy kis fűszert adhat majd a találkozónak, amely önmagában sem tűnik rossznak. Darderék viszonylag sok gólt lőnek, de sokat is kapnak, szóval benne lehet egy komolyabb gólzápor.

Levante - Espanyol: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp