Bármennyire is érinthetetlennek tűnik az Ajax a holland bajnokságban, a nagy rivális PSV olyannyira tudja tartani velük a lépést hogy mindössze két pont lemaradásuk van a ten Hag csapat mögött. Ma viszont Tadicék újra nyomást gyakorolhatnak a riválisra miután egy könnyebbnek ígérkező meccs elé néznek péntek este, amit ha megtudnak nyerni ideiglenesen öt pontra meglóghatnak nyolc fordulóval a szezon vége előtt.

A csapat amúgy az utóbbi három hétben nem kápráztatja el a szurkolókat, az utolsó három bajnokijuk elég nyögvenyelősre sikerült és közte ott volt a GEA elleni sokkoló vereség is. Előbb - utóbb melléjük fog állni fortuna is és rossz hír a hazaiaknak hogy a legutóbbi találkozásuk alkalmával is éppen ez történt. 20 próbálkozásból kilenc gólt vert az Ajax nekik ami történelmi vereséget jelentett a Cambuur számára. Nem lennék meglepve ha remegő lábakkal lépnének pályára ezek után, főleg amilyen pocsék formában is vannak. Hármat kaptak az Utrechttől, szintén hármat a Feyenoordtól, a Zwolletől pedig már négyet és ezen az sem javít sokat hogy a Twente ellen legutóbb egy kapott góllal megúszták (1:0). Egyedül a kiesőhelyen álló Fortuna Sittard kapott több gólt náluk, ami egy Ajax elleni meccs előtt sok jót nem sejtet. Még akkor sem ha Hallerék sorsdöntő meccsre készülnek kedden hazai pályán a BL-ben, ami abból a szempontból segíthet a Cambuurnak hogy valszeg nem erőlteti majd a féltucat gólt a vendégcsapat hanem rápihen a kedd estire.

A győzelem viszont létfontosságú a vendégeknek akiktől gyors gólt/gólokat várok, de úgy érzem a második játékrészben is jobbak lesznek minimum egy apró találattal.

Hazai oldalon Sonny Stevens, Mees Hoedemakers, Maxim Gullit és Roberts Uldrikis is sérültek, Calvin Mac-Intosch pedig eltiltott lapok miatt.

Cambuur várható kezdőcsapata:

Stevens; Ter Heide, Tol, Schouten, Bangura; Jacobs, Paulissen, Maulun; Joosten, Kallon, Boere

Az Ajax várható kezdőcsapata:

Onana; Rensch, Schuurs, Blind, Tagliafico; Alvarez, Gravenberch; Antony, Berghuis, Tadic; Haller

Tipp: 0-3

Cambuur Leeuwarden - Ajax: A Ajax nyeri mind a két félidõt - Igen/Nem tipp