A második fordulót rendezik a mai napon a hölgyek számára Indian Wellsben. Egy délelőtti találkozót szemeltem ki amit jó szorzón elkaphatunk. Ez nem más,mint az Elise Mertens – Marta Kostyuk összecsapás.

Ennek oka talán az,hogy a belga (AU Open óta) mérlege 7 győzelem és 4 vereség ami elég csalóka kép. Amennyiben végigpásztázzuk a vereségeket egyetlen egy esetben volt underdog az ellenfél. Az Ausztrál Openen szépen menetelt amíg nem kapta meg a későbbi döntőst Collinst. Majd Szentpéterváron kikapott a világranglista 6. Sakkaritól. Dohában pedig Kontaveittől aki szintén top10-es. Összegezve tehát egyedül Teichmanntól kapott ki az Ausztrál Open óta aki nálánál hátrébb rangsoroltól. Ami arra enged következtetni,hogy a formája szépen kezd stabilizálódni.

Kostyuk is szorgosan gyűjtögeti a pontjait szó se róla,de ha nevesebb ellenfélel találja szembe magát megáll a tudomány. Gaufftól és Badosától is kikapott akik jelenlegi formájukat nézve verhetőek. Sabalaenkától kikapott Dubaiban,de amiatt nincs oka szégyenkeznie. Konjuh ellen viszont Dohában elvérzett ami kötelező győzelem lett volna. Itt Indian Wellsben az első fordulóban nagyon szenvedős körön van túl. Zanevska nem félelmetes ütő,de fogadóként is képes volt átvenni az irányítást az ukrántól. Második adogatásai nagyon könnyen támadhatóak,mert a belga sokszor megkontrázta ezeket. A hálóhoz jövetelei is elég esetlennek tűnnek. Fizikuma viszont egyben van az ukránnak,de a játékban szerintem van hová fejlődnie.

Mertens gyors lábai és stabil alapvonaljátéka elég kell,hogy legyen a sokszor bizonytalan Kostyuk ellen. Az adogatásai még első szerva esetén sem acélosak az ukránnak. Több breakre is számítok a belgától.

Mertens, Elise - Kostyuk, Marta: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp