A második fordulóban is lehet már ínyencségeket találni az indian welsi Masters 1000-es tornán.

Ilyen lehet a Fognini - Basilashvili meccs is, ahol erősen hangulat ember játszik, az utóbbi időben szélsőséges teljesítményre képes riválissal.

Fognini lassan közeledik a pályafutása végéhez, a 35. életévéhez közeledve azonban mindig képes meglepni a közönséget és a legjobbját nyújtva a TOP játékosokkal szemben is tényező a pályán.

Az idei éve nehézkesen indult az olasznak, de ilyen tájt a tavasz beköszöntével, március közepén szokott megindulni a verseny szezonban. Érik valami jobb eredmény most is, Rio de Janeiroban igaz salakon, de már elődöntőzött, itt pedig három szettben jutott túl Pablo Andujaron.

A következő feladat már jóval nehezebb, de látva a grúz csapongó formáját, ha odateszi magát Fognini, és a hangulata is kellő szinten lesz elkaphatja a kaukázusit.

Basilashvili tavaly pont itt Indian Wellsben a járvány miatt az őszre halasztott, rendkívüli időpontban rendezett tornán mente az egyik legjobb másfél hetét és végül a döntőig menetelve Norrietól kapott ki.

Idén Dohában ugyan címvédőként megint a fináléig ment, ahol kikapott Bautista-Aguttól, azonban a Dubaiban Popyrin ellen mutatott játékát már nem tehette ki az ablakba.

Fognininek meg van az a játéka amivel Basilashvilit kellemetlen helyzetbe hozhatja, ráadásul a Fucsovics Marci által is említett szeles idő is megzavarhatja a kemény játékra alapozó grúzt.

Tavaly szintén Amerikában már megtalálta a receptet a talján Basilashvili földre terítéséhez, akkor Cincinnatiban két szettben győzedelmeskedett, szerintem ezt a tettet ma is végrehajtja.

Fognini, Fabio - Basilashvili, Nikoloz: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp