Az indian wellsi torna második körében ausztrál belharcot dobott be a sorsolás, az egykor szebb napokat is látott Millman játszik a top 30-ba vágyó de Minaurral.

John Millman jelenleg a második számú (Goffin után) teniszező, akit egy kicsit is jobb kvalítású játékossal, amikor csak lehet veretek, és most is ez a helyzet, de Minaur képességeiben egy sokkal jobb spíler jelenleg. Millman nem a legjobb formájában van közel sem, csak 77. a világranglistán, és csupa első körös vereségek jellemzik az év elejét, csak az nem verte meg, aki nem akarta. Delray Beachen kicsit kijött neki a lépés/sorsolás, de ha egy lényegesen jobb játékossal játszik, akkor nem sok esélye van. A kvaliból már nem is jutott volna fel a főtáblára, Sandgren verte, de Ivashka visszalépése miatt szerencsés vesztesként még felfért, és verte Struffot.

De Minaur stabilan hozza, amit kell, szeretem az ilyen játékosokat, az alatta lévőket rendszerint simán veri, a top játékosokkal meg jó kis meccsket játszik, néha megfogja, de a top 10 azért legtöbbször veri. Indian Wellsre magyar veréssel hangolt de Minaur, a Davis Kupában Piros Zsombit és Fucsovicsot is sima két szettben gyűrte le. Igazi kis pióca labdamenetekben, nagyon nehéz leütni a pályáról, valahogy mindent visszakapar, mindent elér, türelmetlenebb és gyengébb idegrendszerű játékosok hamar kiütik magukat ellene.

Háromszor találkoztak egymással eddig, mind a három sima de Minaur győzelmet hozott, még csak szettet sem tudott szerezni Millman, ezt várom a mostani meccsen is, de Minaurnak gond nélkül kellene továbblépni a harmadik körbe.

De Minaur, Alex - Millman, John: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp