Az indian wellsi torna harmadik körében már szép számmal vannak csemegék, és őrült jó meccsek, ez a spanyol belharc is igen jónak ígérkezik.

Alcaraz nagyon simán vette a második fordulót, McDonald nem jelenthetett akadályt a fiatal spanyolnak. Ez volt egyébként az első győzelme a sivatagban, tavaly ősszel egy őrült meccsen kapott ki Murraytől, most látszott rajta azért, hogy uralja a meccset, de a szélhez és a körülményekhez itt azért hozzá kell szokni. Ferreroék óriási munkát tesznek a jövő spanyol teniszezőjébe, abszolút modern teniszt játszik, nagyon hamar, felszállóban üti a tenyerest és a fonákot is, nagyon sok időt vesz el az ellenfelétől, őrült gyors, és a hálónál is parádés, szóval minden megvan benne, hogy a jövő világsztrája legyen.

Bautista-Agut egy stabil alapvonali játékos, de a 33 éves spanyol nagy hullámvasútakra képes, ha jól megy neki a játék, akkor agyonveri Murrayt és behúzza a tornát Dohában, a következő héten pedig Vesely olyan simán veri agyon, hogy momentuma sincs. Wolf ellen kezdett a második körben Bautista, és ez a hullámvasút ezen a meccsen is jelen volt, szett és brékelőnyből tette szenvedőssé magának a meccset, mérkőzéslabdákat kellett hárítania, és egy maratoni, több mint három órás meccsen, döntőszett tiebreakben nyert. Ez az indian wellsi torna amúgy sem a kedvence, az előző években végig korai, első-második körös búcsúk jellemezték a sivatagi versenyét.

A spanyol jövő és a spanyol jelen találkozik a harmadik körben, látva az idei teljesítményeket, és a stabilitást, nálam a fiatalbbik hispán jóval esélyesebb, több ideje volt regenerálódni, jobban közbe tud ütni a labdamenetekben, nálam ez is Alcaraz győzelem.

Alcaraz, Carlos - Bautista-Agut, Roberto: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp