A Mallorca és a Real Madrid meccse jó lesz. Ez nálam az origo, és emiatt az a tippem, ami: Mindkét félidőben lesz gól!

A Mallorca a tabellán nem áll túl jól. Két pontra vannak a kieséstől Kubóék, így egész biztos, hogy a szezon hátra lévő része a kiesés elleni küzdelemről szól. Viszont a Mallorca nem tűnik annak tipikus kiesőjelöltnek görcsösség szempontjából. Mindenféle tipikus déli stílusjegyet hordoz a klub, amit a Las Palmas, a Tenerife, stb.

Játékos csapat, mer játszani, az megint más kérdés, hogy mostanában az akarat túl sok ponttal nem párosul. A déliek mákja, hogy a körülötte lévő csapatok sem nagyon gyűjtögettek ipari mennyiségben.

Ott a fenéken lévő csapatoktól eltérően Kubóék igencsak komoly offenzív és direkt focit játszanak, előző öt meccsükön minimum 10 lövésük volt minden meccsen, de a Valencia ellen 23-at lőttek, ami egy hihetetlenül magas szám. Legutóbb a Celta ellen őrült meccsen már megjöttek a gólok, de az egyensúlyt nem sikerült megtalálni, mert a 3 lőtt gólra 4-et kapott...

Ebből csak annyit akartam kihozni, hogy Angelék is simán lőhetnek gólt. Az akarat biztos meglesz bennük, ráadásul a Mallorca rendre nagyot akar játszani a Madrid ellen, simán nekimegy, aztán vagy összejön a meglepi, vagy kap 4-6 gólt.

De tegyük fel, a Mallorca nem talál be. Még mindig jók vagyunk, jók lehetünk, mert a másik oldalon ott a Real Madrid, amely csapat körül most minden szép és jó. A keret jó állapotban, fizikálisan is jobb, mint két-három hete. Egészség is rendben, egy-két apróbb sérülés van, de az smafu. Aztán a jókedv is adott, hisz a PSG kiejtése, annak módja az igencsak komoly pozitív fröccsöt adott ennek az együttesnek, klubnak szurkolóknak. A Madrid a hétvégén (konkrétan a végén, hisz vasárnap este) játszik a Barca ellen, ha ezt a két meccset behúzza, minimum 10 pont előnye lesz a Sevillával szemben. Azt már 8 fordulóra be lehetne osztani. Ancelottit ismerve ő akkor sem forgatná fel a csapatát, ha a Clásicó szerdán lenne. Az is biztos, hogy nem fogja lebecsülni a Mallorcát. Benzema, Vini Jr, Modric, Casemiro, Militao, Alaba pályán lesz, aztán hogy Asensi vagy Rodrygo, Valverde vagy Camavinga, az mindegy. Carvajal is biztos játszik, talán az a kérdés, Mendy vagy Marcelo.

Én sok-gólos meccsre számítok, Kubóék mernek és akarnak is előre játszani, szóval nálam ez olyan meccsnek tűnik, ahol mindkét félidőben zörögnek a hálók.

Mallorca - Real Madrid: Gól mindkét félidőben - Igen/Nem tipp