A legjobb 32 között jár a lányok mezőnye Indian Wellsben. Két meglepetés ember összecsapását szemeltem ki. Viktorija Golubic és Jasmine Paolini találkozóján két top 60-as játszik majd. Tudom,hogy elég szeszélyesek a nők,de érdekes,hogy még ha minimálisan is de a svájcit tartják esélyesebbnek. Vajon rászolgált erre a bizalomra?

A svájci nem egy hórihorgas játékos ezért nem indul hendikeppel Jasmine ami ritkaság számba megy.Azzal,hogy legyőzte Putinstevát az év legnagyobb sikerét aratta ami elég sokat mondó. Az Ausztrál Open felvezető tornáján tudott kétszer nyerni egymás után azóta már az is csoda volt ha egy kört menni tudott Viktorija. Pedig a Diatchenko,Zhang,Gratseva hármas nem egy verhetetlen trió,de neki egyiküket sem sikerült legyőznie. A kazah ellen elég hektikus találkozót vívott még női mezőnyhöz mérve is.

Az olasz az utóbbi időben a salakos preferenciáját elkezdte eltolni a gyorsabb borítás felé. Ez olyannyira jól sikerült számára,hogy Portorozban kemény pályás torna győzelmet aratott. Az idei mérlege hasonló a svájciéhoz azonban most jön egy óriási de. Hiszen itt Amerikában legyőzte Boultert aki formáját nézve pillanatok alatt top50-es lesz. Ezért is akkora fegyvertény,hogy legyőzte ráadásul két szettben. A bombát viszont ezután dobta le Jasmine hiszen legyőzte a nehéztüzér Sabalenkát is. Az olasz pontos ütötte a labdákat és kitűnően nyitotta meg a pályát sok esetben. A nehéz szituációkat pedig kigyalogolta.

A kemény tenyeresekkel könnyen leütheti a pályáról Golubicot aki inkább védekező stílusú játékos ezért Paolinin fog múlni a pontok jelentős részének a sorsa. A svájci ezzel a játékfelfogással kétlem,hogy kihozná a sodrából az olaszt hiszen salakon nőt fel,így lételeme a hosszú labdamenetek.

Semleges szurkolóknak is érdekes összecsapás lehet. Szerintem a rendkívül ihletett állapotban teniszező Jasmine fog győzni.

Golubic, Viktorija - Paolini, Jasmine: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp