Rendkívül szórakoztató 2:2-es odavágó után Hollandiában dőlhet el a két csapat párharca és semmi nem utal arra, hogy más típusú meccsnek nézünk elébe.

Hazai oldalon a kapusposztot leszámítva mindenki bevethető és Erik ten Hag felküldheti a pályára a leginkább támadó csapatát, ami hozhatja a hollandok számára a gólokat. Az első meccsen igazából lőhettek volna 4-5 gólt is, rengeteg helyzetet elpuskáztak, viszont nagyon domináns teljesítményt nyújtottak. Hazai pályán még inkább ilyesmi játékra számítok az Ajaxtól és most is egészen nyugodtan meglőhetik a 2-3 góljukat az első 45 percben is. Portugáliában láthattuk, hogy azért a Benfica is képes gólokra, remekül kontrázik a csapat és valószínűleg most is ez lesz a fő szerepkörük. Az első meccsen sem adták fel 0:2-es hátrányból, és 1-2 gólt bőven lőhetnek most is. Az Ajax a holland bajnokságban is kettesével kapja mostanában a gólokat a Benficától sokkal gyengébb csapatoktól is. Friss sérült vendég oldalon sincs, így teljes erővel nyomulhatnak a portugálok is.

Igazából a döntetlen egyik csapatnak sem volt túl jó az odavágón, így (az idegenbeli gólok hiánya miatt) egy meccsessé vált a párharc. A BL-t figyelembe véve a legutolsó 7 meccsén legalább 2x betalált az Ajax és ezen a 7 utolsó meccsen nem is találtak legyőzőre. A Benfica is egy 7 meccses veretlenségi szériával érkezik a meccsre az összes meccset figyelembe véve, viszont pénteken elég gyenge teljesítményt nyújtva ikszeltek otthon a kieső zónában lévő Vizelával a bajnokságban. Minden jel arra mutat, hogy jönni fognak a gólok hazai oldalról és vendég részről is bőven becsúszhat 1-2 gól, így a 4 gólos határ akár a félidőig is zöldülhet..

Ajax - Benfica: Gólok száma - Felett/alatt tipp