A világelső kiesésével elég nyitottá vált a felső ág Indian Wellsben, és ezeknek a legjobban a spanyolok örülhetnek, Nadalnak vagy Alcaraznak is könnyebbé vált az út a döntőbe.

Carlos Alcaraz őrült jó szériát ment már tavaly is, és ezt átmentette az idei esztendőre is, a riói tornagyőzelme óta pedig nagy flowban van a spanyolok reménysége.Mindössze egy veresége van idén, még az Australian Openen kapott ki döntő szettben Berrettinitől. Indian Wellsben két könnyed meccsen van túl, simán verte McDonaldot, és honfitársát, Bautista-Agutot is, könnyen hozzá szokott ezekhez a furcsa szeles körülményekhez a sivatagban. Utóbbi meccsen 29 nyerő, és 7 hiba, egy alig több, mint egy órás meccsen, közel a top teniszéhez Ferreróék tanítványa. Mind a két oldalról leütötte az ellenfeleit, gyakran jár a hálóhoz, és amit az utóbbi időben gyakorta használ, az a rendkívül jó ütemben való ejtések. Fáradhatatlannak tűnik, de ilyen korban ez nem csoda, fizikálisan és mentálisan is egyben van, gyakorlatilag csak a rutin a gyenge pontja jelenleg.

Monfils kiütötte a világelső Medvedevet, és így az indian wellsi torna után ismét DJokovic lesz a világranglista élén. Elég jól játszott a francia, szórta a nyerőket, de azért olyan mutatót nem hozott, mint Alcaraz, volt sok hiba is a játékában, és Medvedev is segített a sok ki nem kényszerített hibájával. A francia fizikális állapota mindig rejtély, vagy színészkedik a pontok között, vagy nem, de a döntő szettben már látszott rajta, hogy messze a 100% fittség.

Alcaraz nálam most stabilabb, és fizikálisan is jobban bírja a gyűrődést, mint Monfils, hosszabb labdamenetek után is 100%-on pörög a 19 éves spanyol, Monfo pedig sokszor az ütőn támaszkodva kapkod levegőért. Egy hosszabb meccs is Alcaraz malmára hajtja a vizet, de szerintem kettőben meglesz ez is a spanyolnak. Tegnap este óta már majd két tizedet zuhant a szorzó.

Monfils, Gael - Alcaraz, Carlos: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp