A legjobb 16 mezőny maradt a hölgyeknél Indian Wellsben. Egy szorosabbnak ígérkező összecsapást választottam. A Petra Martic – Liudmila Samsonova párharcot. A szorzók és az esélyek is egyre inkább az orosz felé billentik a mérleg nyelvét amit nem igazán értek. Eddig három alkalommal találkoztak és mindegyiket a horvát nyerte. Ráadásul ebből tavaly két alkalommal amikor az orosz sem egy kezdő volt már.

Az orosz lány 23 éves,de jelenleg nagyon előkelő világranglistás pozícióban van. Az biztos,hogy ezt nem idei produkciójának köszönheti. Ebben a szezonban maximum két mérkőzést tudott nyerni egy torna során. Ezt még ki lehet magyarázni hiszen egy nagyon kemény sorsolás indokolhatja a korai búcsúkat,de olyan nevektől kikapni,mint ő tette csalódás keltő. Petkovic,Cornet a veteránok kategóriáját erősítik és ez sajnos eredményeiken is látszik,de Liudmila nem bírt velük. A 100-on kívüli Dartol is kapott egy zakót aki nem úgy játszott,mint a héten azért azt gyorsan leszögezhetjük. Az amerikai Li elleni első fordulós meccsén nyújtottak alapján még inkább megerősít,hogy kevés még Samsonova. Mivel egy kis taktikai érzékkel Li réges rég megnyerhette volna a meccset. Rengeteg break oda vissza,de a jobb helyzetben sokáig az amerikai volt. Stabilabb játékkal két szettben lezárhatta volna hazai környezetbe azt a meccset. Ezzel a hektikus produkcióval semmi esélye nem lesz Samsonovának a mai összecsapáson.

A horvát idei szezonját álmosan kezdte. Az évet tulajdonképp februárban indította el.Szentpéterváron Mertens állította meg,de nem vallott szégyent. Monterreyben pedig a feltörekvő tehetség Bouzkova győzte le aki itt Indian Wellsben is nagyot menetelt. Ezen a tornán meggyőző a játéka Petrának. A harmadik meccséig kellett várni,hogy elveszítsen egy szettet. Raducanu törte meg ezt a sorozatot aki ugyebár az újdonsült US Open bajnok. Az tény,hogy a brit adogatott a meccsért,de mi sem bizonyítja jobb,hogy Martic most fejben is egyben az,hogy innen megfordította a találkozót.

Rendkívül techinkás,okos és érett játékos a horvát amiből rengeteg előnyt kovácsolhat a fiatal Liudmilával szemben.Az orosz egysíkúbb játékos Marticnál ez egyértlemű. Az alapvonalról hosszan és kemény tudja ütni a labdákat,de az ritkán adatik meg számára,hogy ezt huzamosabb ideig képes legyen tartani. Pláne úgy,hogy Petra szereti variálni a játékot labdameneten belül is ami nem ízlik Samsonovának. Szerintem az irodák és a fogadók jelentős része elmérte az esélyeket a mérkőzés kapcsán.

Martic, Petra - Samsonova, Liudmila: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp