A kazah Alexander Bublik is egy csuda figurája a jelenlegi tenisz cirkusznak. Vannak napjai amikor nagy kedvvel játszik, de van olyan is, amikor semmi sem klappol nála, olyankor a játékán is látszik, milyen könnyen képes megadni magát, szinte tudatos, flegmázással.

Indian Wellsben azonban nagy a tét, Masters 1000 -es tornáról beszélünk és a harmadik körnél járunk.

Bublik az első körben kiemelt volt, a második körben pedig azt az Andy Murrayt tudta megverni, akitől annak előtte kétszer is kikapott a történelem folyamán, legutóbb a rotterdami 500 -as februári terembeli eseményen, tehát volt miért visszavágnia.

Most a szebbik arcát és a motiváltságot, harcolni is képes oldalát mutatta, így két szettben pipálta ki a sokat megélt skótot, s várhatja Dimitrovot.

A kettősség a bolgár elleni meccsein is tapasztalható volt korábban. Tavaly például Wimbledonban 3-0 -ra verte Grigort, de tavaly év végén már semmi kedve nem volt a teniszhez, így nem csoda, hogy Cincinnatiban egy mosolygós kedvű vereségbe is képes volt belemenni.

Dimitrov is csapongó mostanság, pont itt tavaly az őszi Indian Wellsben rendezett tornán elődöntőzött, de a formját nem tudta állandósítani. Az Australian Openen aképes volt a mostanság csak "bohóckodó" Paire ellen elvérezni, Delray Beachen a nem éppen top formás Millaman, míg Acapulcoban a nálam CH szintet képviselő és görccsel küszködő Kozlov áltt az útjába.

Nálam egy eltökélt és a meccseit nem túl gondolkodó Bublik jóval nagyobb favorit, mint egy ingatagabbnak tűnő és önbizalmi tényezők terén labilis korábbi világbajnok Dimitrov, így ilyen szorzón abszolút megéri bevállalnom a kazahsztáni színeket képviselő felet a továbbjutásra.

Bublik, Alexander - Dimitrov, Grigor: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp