Nehéz mérkőzés elé néz mindkét együttes, bár reményeim szerint valamivel könnyebb dolga lehet a vendég Dortmundnak.

Nem sokat tököltek a Német Futball Szövetségben, hiszen alig másfél héttel később már pótolják is a halasztott találkozót. A hazaiaknak két hétvégét kell pótolniuk, ők lehetnek egyébként a pihentebbek, így nagyon érdekes lesz az, hogy hogyan fognak majd teljesíteni a kihagyás után a visszatért játékosok. A vendégek vasárnap még játszottak, az akkor rendesen felforgatott Dortmund kiizzadta a győzelmet a Bielefeld ellen.

A hazaiak a gyenge január után egész jó februárt mondhattak a magukénak, azonban közbeszólt a játékosok egészségi állapota. Hazai pályán még október 3-án kaptak ki, akkor az Union Berlin távozott innen három ponttal, azóta legyőzték a Hoffenheimet vagy a Leverkusent is, ráadásul ez a két találkozó volt a legutóbbi két hazai mérkőzésük. Úgy tudom, hogy amennyiben nyer a Mainz, akkor az klubrekord lesz, mert hat hazai találkozót nem tudtak még nyerni a bajnokságban, így lesz miért küzdjenek.

A Dortmund a bajnoki címért megy, persze csak papíron. Rose már rég feladta ezt a dolgot, jól látszik egy-egy csapatösszeállítás során. Mondjuk szegénykém elrontotta a BL-t és EL-t is, így mondjuk kár volt eldobni a bajnokságot. Gondolom már most a jövő évre gyúrnak a csapatnál, csapaton belül pedig most mindenki Haaland helyére pályázik, mert régóta egy valódi centerrel büszkélkedhet a klub, a többiek csak másodhegedűsök vagy nem kapnak szerepet még a norvég távollétében sem. De a norvég a hétvégén visszatért, ma pedig már a kezdőbe várják sok helyen, bár azért még kell idő neki szerintem. 90 percen keresztül sem ő, sem a mainzi meggyógyult játékosok sem fogják bírni, így azt kell, hogy írjam, sok függ attól, hogy melyik csapatnak milyen a játékosállománya. Ebben jobbak a vendégek, bár a hiányzóik is nevesebbek.

Nagy kérdés, hogy hogyan alakul a vendégek kezdője, hiszen rengeteg sérültje van most, sokan még kérdésesek, hogy egyáltalán elutazhatnak-e. Nem várok gólzáporos mérkőzést, afféle legyen meg a három pont, a többi nem lényeg mentalitást várok. A Mainznak se előre, se hátra nem kell figyelni, ezért ma még rákészülhetnek a hétvégi Bielefeld elleni találkozóra, ott sokkal könnyebben szerezhetnek három pontot, mint itt. A tippem az, hogy nyernek a vendégek.

Mainz 05 - Borussia Dortmund: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp