A francia bajnokság Newcastle-je a Saint-Etienne. Nagy menekülésben van itt igazából mindkét együttes, január óta az egyikük négy, a másikuk három mérkőzést nyert meg. Ez nem sok, de gyakorlatilag két hónap alatt elérték azt a számot, mint előtte, augusztus óta.

Ugyan tényleg nagy menekülésben van mind a két csapat, de a hazaiaké látványosabb. Azt gondolom, hogy az ő feltámadásuk folytatódik tovább, ami egy esetleges győzelemmel azt is jelentené, hogy a két együttes helyet cserél és a Troyes lesz aki, aki visszacsúszik a rájátszást érő tizennyolcadik helyre. Itt is nagy lesz a harc a kiesést elkerülő helyekért, bár szerintem azt a két pozíciót viszi a Bordeaux és a Metz. A tizennyolcadik, ami playoffot ér, az lehet kérdéses, mert arra jelen állás szerint legalább öt együttes esélyes. Egymás ellen nagy esélyük van pontot vagy pontokat csenni, ezért ezeknek a találkozóknak megnő majd a jelentősége. Ez is egy ilyen találkozó, ráadásul az egymás elleni mérkőzéseket látva nem esélytelen a hazai két gól, mert több alkalommal is meglőtték már.

Idén a gyenge vagy gyengélkedő csapatok ellen azért rendre eljut legalább két gólig a Saint-Etienne, ma is ezt várom. Ugyan nem rossz a Troyes védelme, de ezen a mérkőzésen inkább azt tudom elképzelni, hogy a hazaiak akarata érvényesül. Idgenben általában majdnen mindig kapnak legalább két gólt, több, mint az idegenbeli mérkőzéseik felén.

Legalább két hazai gólt várok, ami szerintem győzelmet jelent majd a csapatnak, bár nagyon remélem, hogy már az elején betalálnak, mert akkor már nem lehet unalmas a mérkőzés.

Saint-Étienne - Troyes: Saint-Étienne által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp