Szombaton újra gurul a labda a Bundesligában. Ez a Fürthnek jó és egyben rossz hír is. Jó hír mert még pár meccset legalább lenyomhatnak a legjobbak között, rossz viszont mert ennek hamarosan vége és újra a Bundesliga 2-ben próbálhatják kiharcolni a feljutást ami nem lesz egyszerű feladat.

Az elmúlt hetek sikertelensége és eredményei után mondhatnánk hogy a Fürthnek nem éppen a Bayern (1-4) vagy a Lipcse (1-6) ellen kell a bennmaradáshoz szükséges pontokat megszerezni, de már ez sem lenne igaz. Kilenc pont hátrányuk van a Stuttgart mögött, így kis túlzással 8 forduló alatt annyi pontot kéne szerezniük mint amit eddig 26 kör alatt hoztak össze. De hát ez a csapat harmatgyenge és bár a Lipcse ellen láthattuk hogy valamelyest motiváltak még annak ellenére hogy reménytelen a helyzetük, gyorsan felbosszantották Nkunkuékat egy góllal amire féltucatot kaptak.

A Freiburg pedig kevésbé lesz motivált mint Guláék voltak. Bármilyen fura is kimondani a vendégek akár a Bajnokok Ligája indulást is elérhetik ami óriási szám lenne. Remek formában vannak, zsinórban hat veretlenül megvívott mérkőzés és még a német kupában is harcban vannak, mitöbb a Hamburg ellen abszolút esélyesként futnak a meccsnek ami már döntőt érhet valszeg a Lipcse ellen.

A hangulat tehát abszolút felemelkedett, a forma pazar és jó látni hogy ennek egy magyar játékos, Sallai is aktív részese. Mivel a Lipcse és a Leverkusen sem szombaton játszik így egy papírforma eredménnyel két helyet javíthatna a csapat ideiglenesen a tabellán és egészen a dobogó legalsó fokáig ugorhatnának.

A két csapat történelmében utoljára 2003-ban született Fürth siker, a legutóbbi öt meccset pedig kivétel nélkül behúzta a Freiburg. Furán néznék ha ma hibáznának úgy hogy ekkora a tét számukra és jelen formájukban egy ilyen széthullott csapat ellen.

Tipp: 1-3

Greuther Fürth - SC Freiburg: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp