Igazi rangadó lehetne ez két francia gigászi együttes között, de ehhez képest inkább a múlt miatt az. Két olyan együttes csap össze, akiknek már csak a Ligue 1-re kell koncentrálniuk, mert mind a nemzetközi porondról, mind a kupából kipottyantak mindketten.

A két csapat a két legértékesebb kerettel rendelkezik, ehhez képest a Monaco csak a kilencedik helyen szerénykedik, míg a PSG ismét csalódást okozva kipottyant a BL-ből a Real Madrid ellen. Érdekesség, hogy korábban a Barcelona is lehetetlen helyzetből verte meg őket, most a Real is, illetve több olyan veresége van idén a bajnokságban is, amikre előzetesen azt lehetett mondani, hogy csak a gólkülönbség lesz a kérdés.

A Neymar-Messi-Mbappé hármas nem az igazi sajnos, pedig sok potenciál lenne bennük. A francia kivételével arról beszélhetünk csak, hogy mennyire szenvednek, és már az argentin kapcsán felmerült, hogy esetleg visszamegy a Barcába. Aztán szóba került az edzőváltás is, a hírek szerint Zidane ülhet le a kispadra nyártól.

Azért mindkét oldalon vannak problémák bőven, de a vendégek legalább nagyon simán, tizenöt pontos előnnyel vezetik a bajnokságot, amit megnyernek majd. A hazai csapatnak el kell kezdeniük gyűjtögetni a három pontokat, mert így le kell mondjanak a nemzetközi kupákról, ami könnyen jelenheti azt, hogy egy-egy játékos távozik a szezon végén. Azonban azt gondolom, hogy nem ezen a mérkőzésen fognak elkezdeni felfelé kapaszkodni, nagyon meglepődnék, ha a hercegségbeliek nyernék ezt a mérkőzést.

A Monaco hazai pályán jó pár alkalommal megúszta már kapott gól nélkül, viszont két alkalomtól eltekintve nem tudtak kettőnél többet rúgni. Tényleg jó védelemmel rendelkeznek, kevés gólt kapnak, viszont keveset is rúgnak. A PSG majdnem minden idegenbeli mérkőzésén kapott és rúgott is, azt gondolom, ez ma is folytatódhat.

Az egymás elleni mérkőzéseiken három mérkőzés óta nem volt gólváltás, de azt megelőzően több alkalommal is előfordult. Azt gondolom, hogy ez ma ismét megtörténhet, a tippem az, hogy mindkét csapat betalál.

Monaco - Paris SG: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp