Egy bátor tippel nyitom a mai NB II-es írásaimat, melynél két szempont vezérelt. A kiesés rémétől közvetlenül egyik félnek sem kell tartania a Dorogi FC - Soroksár találkozó résztvevőinek, de egy behúzott 3 pont mind a két fél részére csipet megnyugvást jelentene a válogatott meccsek miatti szünet előtt. Bár a bukik nem úgy látják, de tippemet elsősorban a vendégek támadószekciójának hihetetlen eredményességére alapozom. Ehhez nagyon jó alapot szolgáltat számomra, hogy a hazaiak a hét közben egy elmaradt bajnokit pótoltak és azt ugye jól tudjuk, hogy a magyar profiknál ez olyan plusz terhelést jelent, ami nincs benne a felkészülési tervükben.

Az idén még nyeretlen a Dorog a Buzánszky Jenő Stadionban és jó esély mutatkozik arra, hogy a Soroksár elleni mérkőzésük után is ez marad a helyzet. A csapat trénere, Fenyvesi László szerint hatalmas gátakat szakítana át a játékosaiban, ha végre nyernének otthon is, de legyünk őszinték ez a védelem nem hogy javulna, ez fokozatosan romlik. A félreértések elkerülése végett én nem akarok senkit sem megbántani, de amikor megláttam, hogy a Dorog a Dlusztus; Izing párossal áll fel belsővédő pozícióban, akkor már kezdtem megérteni a dolgokat, hogy miért kapnak sok gólt mostanság. Ráadásul ha jól számolok ezt a stabilnak semmiféleképpen nem nevezhető párost is meg kell bontania Fenyvesinek, Dlusztus sárga lapjai miatt. Izing Martint jól ismerem Kisvárdáról, egy nagyon jó srác, de védőként nem Ő a legélesebb kés abban a bizonyos fiókban. A Sori amilyen lendületben van simán kipattogtatja őket.

Lipcsei Péter csapatánál a Soroksárnál sem alapozhatnak meccseket a stabil védekezésre, viszont neki úgy mennyiségben, mint minőségben olyan támadószekció áll a rendelkezésére, akik bárhol, bárkit képesek mattolni pár gól erejéig. Amellett, hogy az elmúlt pár fordulóban mutatott teljesítményükkel lassan, de biztosan eltávolodtak a közvetlen kiesőzónától, amellett jó focit is játszanak a sárga-feketék. A Redzic, Lőrinczy, Korozmán vagy éppen Lovrencsics fémjelezte támadószekció a hétközi meccstől kicsit fáradt, a kényszer miatt felforgatott dorogi védelmet is képes lehet kétszer megadásra kényszeríteni.

Dorogi FC - Soroksár: Soroksár által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp