Napsütés, remek idő, kezdődnek a főtáblás mérkőzések a női floridai tornán. Az első körben az utóbbi időben alaposan visszaeső belga Kirsten Flipkens is pályára lép, aki biztató teljesítménnyel, a selejtezős lépcsőfokait leküzdve jelezte, ha összekapja magát és újra csak a játékra koncentrálhat, akkor megint a legjobbját nyújtva a TOP100 akár 50 környékére evezheti a hajóját.

A kvalifikációban, a francia tehetség Parryt három, míg Alycia Parksot két szettben oldotta meg és kellően játékba lendülhetett a folytatást nézve.

Viktorija Golubic alanyi jogon a főtáblán kezdheti a versenyt, a múlt héten Indian Wellsben két három körös csatát még túlélt Putintseva és Paolini ellenében, azonban Rybakina már rágós falatnak bizonyult. A helvét lánynak már korántsem indult olyan jól az idei szezonja, mint amilyen komplett volt az óéve. Tavaly ilyenkor már öt tornadöntőnél járt, most azonban nála is akadozik a gépezet.

Mindketten hasonló stílusban játszanak, egykezes fonákkal operálnak, ám látványos, hogy míg a rutinos belga kellemetlen nyesegetéseket iktat be fonák oldalról, mögé bökve a labdáknak, addig a svájci a kockázatosabb támadó ütéseket favorizálja, ami mindig benne hordozza nála egy rossz napon a túlütések tömkelegét.

Flipkens, ha jobb passzban van akkor képes bárkit kiidegelni a stílusával, nem véletlen volt anno 13. is a világranglistán.

Két azonos képességű és tudásban közel álló játékos mérkőzik, ahol a feljövőben és egyre jobban játékba lendülő, hátrébb rangsorolt fél Flipkens könnyedén meglepheti az első fellépését megejtő előkelőbb helyen helyezkedő Golubicot.

2020 -ban két szettben már elkapta Flipkens a svájcit, ha most nem is ilyen könnyen, de szerintem ma is meglehet az újbóli skalpja.

Flipkens, Kirsten - Golubic, Viktorija: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp