Azért sokat ér a kiemelés a nagy tornákon. Marketa Vondrousova is olyan szintre ért a jelenlegi 33. világranglistás helyezéssel (ami pont a határon van, ami azt jelenti, hogy kiemelték), hogy nem kell agyon nyüstölnie magát a turnék első mérkőzései, körein, a selejtezőkről ne is beszéljünk, feltöltődött állapotban vághat neki rendre tavasszal az eseményeknek.

Indian Wellsben is a második körben csatlakozott, ahol Frechet és a remek formában lévő Kontaveitet verte ki, utána pedig Kudermetova jelentette a végállomást egy igen izgalmas döntő szett 5:7 -es mérkőzésen.

Itt az újabb esély, egy akár sikeresebb meneteléshez, a pihentséggel nem lehet gond.

Ráadásul egy eddigiek alapján kedvenc ellenfél jön a kazah Putintseva személyében, akit eddig háromból, háromszor elkapott, igaz rendre megkellett dolgozni a sikerért.

Legutóbb idén februárban Dubaiban, döntő szett 6:4 -nél nem adta olcsón magát a mélynövésű kahaz.

Látva azonban Putintseva aktuális formáját nem tartok attól, hogy most szakadna meg a cseh lány makulátlansága vele szemben.

Putintseva Indian Wellsben egy teljesített kört ment a megoldható 400 -on túli Ashlyn Krueger ellen, majd kikapott Golubictól, de az itteni első kör, ahol az ITF szinthez tartózó, igaz feltörekvő német Schunk ellen is megszenvedett és fordítani kellett az első elvesztett szett után, nem mutat túl jó képet róla.

Vondrousova pihent állapotban, a nagy alapvonal ütéseivel, ma akár egyből leütheti a pályáról a kissé magához képest is lassan játszó kazahsztánit, aki csak akkor lehetne pariban a "rakéta" Marketával, ha legjobbját nyújtaná, de ettől most nagyon messze van. Sima cseh továbbjutást várok!

Putintseva, Yulia - Vondrousova, Marketa: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp