Második körben járunk Miamiban, ahol egy kissé meglepetésember, Galan Riveros találkozik a 30. kiemelt Bublikkal.

Galan kolumbiai származású, ez szinte teljesen egyenlő azzal, hogy a salak lesz az ő borítása, bár annyira nem szédül kemény borításon, mint dél-amerikai társai, de egy komolyabb játékos sima kettőben üti gyorsabb pályákon. Jelenleg 100-on kívüli, a Challanger és az ATP versenyei között evickél, mindenhol kvaliznia kell a főtábláért. Miamiban is ez történt, de Fortuna fogta a kezét rendesen, egy 670. helyezettet kapott az első körben, és egy teniszezni csak salakon tudó Kickert a másodikban, majd a mostanában nagyon a helyét kereső Millman volt az első főtáblás áldozata.

Ezzel szemben Bublik egy stabil 30 körüli, inkább kemény pályás játékos. Aki Ausztráliában Kyrgios, az Európában Bublik, gyakorlatilag minden megtalálható a repertoárjában, ami a látványos teniszhez kell, alsó szervák, vajkéz, biztos hálójáték. De szerencsére már az eredményesség kezdi felváltani a szépséget, régen hamarabb bukott el egy pontot, inkább belehalt a szépségbe egy-egy labdamenetben. Idén behúzta az első tornagyőzelmét Montpellierben, Zverevet verte kettőben, de idén ugyanerre a sorsra jutott már általa Murray, Bautista, vagy éppen Ruud is, szóval a játéka megvan, hogy a legjobbakat is megszorongassa. Nagy szervája van, szórja az ászokat, és nagy alapvonal ütései is, amivel a salakosok általában nem tudnak mit kezdeni.

Fura ez a magas odds, én max 1.30 körülre vártam a kazah szorzóját, látva, hogy mennyire más borításon érzik komfortosan magukat mind a ketten, és mekkora a tudásbeli különbség is, ezért nálam Bublik a nyerő.

Galan, Daniel Elahi - Bublik, Alexander: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp