Mindig kérdés, ha egy játékos látványos gödörbe, hullámvölgybe kerül, mennyi idő után tud felülkerekedni a szituáción és új impulzusokra építve kimászni a slamasztikából.

A dél-afrikai Lloyd Harris is egy ilyen szituációban volt az év elején, ám úgy néz ki a floridai levegő meghozta az áttörést, valamint a sok munka most érett be és az a bizonyos mérleg nyelve a pozitív irányba csapott át.

A sorozatos vereségeket lekellet nyelnie, ami még fájóbb volt, hogy a többsége ezeknek sima két szettes volt, de a Davis Kupás Oliel elleni blamát sem tehette ki az ablakba.

Miamiban megint a régi önmagát, pontosabban a tavalyi önmagát mutatta. Bagnis ellen sima két szettben erősítette az önbizalmát, Shapovalovval szemben pedig koncentrált és pontos játéka volt felüdülés, ami korábban hiányzott a teniszéből.

Mentálisan és fizikálisan is a kellő szintre ért Harris, ez pedig újra helyes ösvény járását hozhatja számára.

Van egy rossz passzban lévő Harris, aki bárkitől kikap és van egy szebb arcát mutató, aki megbízhatóan hozza nem csak a kötelezőket, de a legjobbakat is megizzasztásra kényszeríti.

Márpedig Nishioka ebben a formájában kötelező feladat kell legyen. A japán képes gumifalként játszani, amivel felőrli az ellenfeleit többnyire, de, ha a dél-afrikai a saját irányító jellegű teniszét prezentálja onnantól lehet fal a japán, ha nem lesz ideje a megfelelő helyre tolni a "paravánját".

Tavaly Cincinnatiban találkoztak akkor két sima 6:3 -al Harris győzedelmeskedett, látva a javuló formáját most is elkapja szerintem a kis japánt.

Harris, Lloyd - Nishioka, Yoshihito: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp