A rutinos öreg róka Philipp Kohlschreiber száguld a 39. születésnapja felé. Innen már nem lesz gyorsabb a német és sajnos a "leépülő" tendenciát már tavaly és idén is látványosan észre lehetett venni. Ez az élet rendje. A pár éve még "halálos fegyvernek" tűnő egykezes fonákjai is elvesztették az élüket, a lassabb tempóban pedig a fiatal riválisok felőrlik játék közben.

Tavaly képes volt Gabashvili ellen is zakózni egyet a parmai Challengeren. Idén pedig Rotterdamban az első sikeres kvalis meccse után volt alkalmam követni a Gerasimov elleni haláltusáját, ami kegyetlenül fájdalmas 1:6,1:6 -tal fejeződött be. Ehhez képest Indian Wellsben meglepő módon mind a Bolt, mind a Kudla elleni selejtezős meccsét egy pocsék 2:6 illetve 0:6 -os nyitó etap után volt képes megfordítani és győzni, a főtáblán azonban Ruusuvuori helyre tette a realitásnak megfelelően a németet.

Ez várhat ma is a derék Kohlira, akinek a csehek gyors kezű, fiatal játékosa Lehecka jutott a marbellai első fordulóban.

Lehecka egy santiagói chilei kiruccanás erejéig már a salakos teniszét csiszolgatta, ellenben a némettel, elsőre mindez két sikert és egy Etcheverry elleni vereséget jelentett.

Kérdés kinek sikerül a finomhangolás az első körben, ám a cseh keze éles fegyver, ha megfelelően van "beállítva", akkor nem sok minden mentheti meg a háló túloldalán állókat. Kohlschreiber játéka alaposan megkopott az elmúlt két évben, ha Lehecka ott lesz fejben a pályán és nem kalandozik el a tavaszi időjárási körülmények közepette, akkor ő örülhet a továbbjutásnak.

Kohlschreiber, Philipp - Lehecka, Jiri: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp