Óriási meglepetésre az egyik európai mindent eldöntő play-off helyre Portugália ellenfelének nem Olaszország "siklott be", hanem Észak-Macedónia.

Cristiano Ronaldóék is izgulhattak a törökök ellen, hogy a 2-0 -ás előnyüket ne adják le, de Burak Yilmaz megkegyelmezett nekik azzal, hogy akció gólja után a tizenegyest már nem tudta értékesíteni. A macedónok hősiesen védekeztek, az olaszok 32 próbálkozásból és 16-0 -ás szögletarányukkal sem tudtak mit kezdeni. És ekkor valóra vált minden olasz rémálma, a semmiből Trajkovszki, minden-mindegy alapon a 92. percben suhintotta a jobb lábát, ami besurrant Donnarumma kezei mellett a sarokba.

Ez egy igazi tündérmese volt a macedónoknak, de kétlem, hogy kétszer egymás után ezt megtudják valósítani Blagoja Milevski tanítványai.

Portugália tanulhatott az olaszok tragédiájából. A luzitánoknak játszaniuk kell a saját focijukat, ami idővel eredményre fog vezetni. Az olaszok látványosan lebénultak a téttől, görcsösen akartak, a portugálok a törökök ellen már megmutatták, hogy nincs tele a gatyájuk a tét láttán.

Ez a macedón csapat rendkívül lelkesen, harcolva érte el, hogy itt van a katari vb kapujába, ám ehhez kellett a csoportjukban a románok töketlenkedése és most az olaszok iszonyatos balszerencséje ami görcsösséggel társult Palermoban.

A macedónoknak megint addig lehet esélyük, míg a szívüket kivíve a pályára küzdenek és arra törekednek, hogy megakadályozzák Ronaldóékat a gólszerzésben.

Nincs már Pandev, aki gólokat lőne, Trajkovszki tényleg a semmiből, kb. csukott szemmel vállalta el a csoda gólját, nem látom, hogy ki tudna egy újabb kiélezett találkozón betalálni a macedónok részéről.

Portugália - Észak-Macedónia: Észak-Macedónia által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp