Az én olvasatomban egy Hollandia - Németország találkozó sohasem lehet tét nélküli, még akkor sem, ha csak egy egyszerű mezei barátságos meccsről van szó. Valószínűleg tisztában vannak ezzel a küzdő felek is és ennek szellemében vetik majd magukat a küzdelembe, az amszterdami Johan Cruijff Arena gyepszőnyegén. Maga az aréna tökéletesen be lett járatva a tulipánosok által a Dánia elleni 4:2 alkalmával pár nappal ezelőtt. Valami hasonló folytatásban bizakodnak a narancssárga szurkolók.

Nem sokat tapogatóztak Louis van Gaal fiai a négy nappal ezelőtti Dánia elleni találkozó során, mert már az első félidőre három gólt is berámoltak a komoly játékerőt képviselő dánok hálójába. Természetesen a Depay- Bergwijn ékpár vitte a prímet a gólszerzésben, de nem túlzás azt állítani, hogy a komplett holland válogatott nagyon komoly nyomást gyakorolt az Eriksen-t is a soraiban tudó vendégeikre. van Gaal minden bizonnyal frissíti majd a kezdőcsapatát a németek elleni találkozóra, de ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor most egy olyan keretből válogathat a 70 éves szövetségi kapitány, amiben szinte lehetetlen mellényúlni.

Bármennyire erős az egykori Bayern tréner, Hansi Flick csapata nekem valahogy a játékuk totál sablonosnak tűnik. Kevés bennük a váratlan, kevés bennük a kreativitás, szóval a sablont azt kitűnően és eredményesen hozzák Wernerék, de extrát nem tudnak beletenni a játékukba. Ezért is gondolom azt, hogy bármennyire felkészülnek majd taktikailag a hollandokból, a hazaiaknak lesz olyan váratlan húzásuk, amivel megfirkálhatják a vendégek védelmét.

Ha az egymás elleni eredményeiket nézem, akkor megállapítható, hogy nem nagyon kímélik egymást, aki ahol tud megpróbál nyerni a másik ellen. Most, ha nem járok nagyon vakvágányon, akkor a hazaiakat érzem egy kicsit erősebbnek és ez valószínűleg gólokban is jelentkezni fog majd a találkozón.

Hollandia - Németország: Hollandia által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp