A spanyol hölgy véleményem szerint egy polccal feljebb van mai ellenfelénél, és a szorzók is nagyjából megfelelnek ennek, bár én 1.40 környékére vártam igazából.

Badosa az elmúlt másfél évben rendkívül sokat lépett előre minden tekintetben... sokkal stabilabb lett az alapvonaljátéka és sokkal agresszívabb teniszre is képes, amikor ezt a játékhelyzet megköveteli. Sokkal sokoldalúbb lett az elmúlt időszakban, ami az eredményein is tisztán látszik. Gyakorlatilag bármilyen versenyen indul el manapság, mindenhol az esélyesek között tartjuk számon, ami nem véletlen... Idei mérlege is egészen szép, 16 győzelemre csupán 4 vereség jut. Sakkari, Gauff, Keys és Ruse tudta csak idén legyőzni. Indian Wells-ben nem tudta megvédeni címét (Sakkari az elődöntőben búcsúztatta), így aztán most itt a lehetőség, hogy gyűjtsön pontokat a meg nem védett pontok helyett... és bizony adott is minden a jó szerepléshez ismét, hiszen ő azon kevesek közé tartozik, akik meglehetősen konzisztens játékra képesek ebben a hektikus női mezőnyben.

Ez már sokkal kevésbé jellemző mai ellenfelére, aki stabil alapvonaljátékából próbál támadni, és ez idén több alkalommal is jól működött, azonban a nagyok azért rendre megállítják... Barty, Jabeur, Sakkari... de verta őt pl Begu vagy Garcia is idén... Ha nem tudja hamar, kevés futással befejezni a pontokat Pegula, akkor könnyen bajba kerülhet, különösen ha az ellenfél is kellően stabil ahhoz, hogy megfelelően kimozgassa a komfortzónájából. Úgy gondolom Badosa épp ez a kategória, és kellően intelligens tenisze van ahhoz, hogy kizökkentse amerikai ellenfelét. Badosa győzelmét várom.

Badosa Gibert, Paula - Pegula, Jessica: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp