Medvedev visszaszerezheti világelsőségét amint elődöntőbe jut... erre minden esélye megvan, mégha most egy kemény dió, Hubert Hurkacz is áll az útjában.

Medvedev eddig szettveszteség nélkül, három sima győzelemmel menetel a döntő felé, igaz, nem is volt túl vészes a sorsolása... Murray, a salakos Martinez és a fiatal Brooksby voltak az áldozatok. Hurkacz is hasonlóan menetel, bár ő elejtett egy szettet az orosz Karatsev elleni meccsén. Azt mindenképp érdemes kiemelni, hogy mindkét játékos remek szervás, nem jellemző rájuk, hogy szénné breakeljék őket... itt sem várok túl sok break-et... Motivációs gond egyik oldalon sem lesz. Medvedev részéről említettem, mi a tét, de a másik oldalon is nyomós indok, hogy Hurkacz ennek a tornának a címvédője, így jó sok megvédendő pontja van... Nem beszélve persze a piszkos anyagiakról.... :)

Hogy tovább erősítsük magunkban, hogy bizony a game over fogadás itt jó választás, elég ha ránézünk kettejük eddigi meccseire. Három alkalommal találkoztak korábban, mind a három alkalommal a maximális szett számot hozták ki a meccsekből. Wimbldonban 5 szetteztek, illetve találkoztak két alkalommal kemény pályán 2021-ben, mindkétszer 3 szettben tudott csak nyerni az orosz (Wimbledonban egyébként Hurkacz nyert). A hat keménypályás szettjükből egyébként háromszor is tie break döntött.

Úgy gondolom, ez a line simán lejöhet két szettben is, de ha szokásukhoz híven ma is három szettet játszanak a srácok, akkor pedig nem lesz kérdés, hogy zöldül-e a tippünk.

Medvedev, Daniil - Hurkacz, Hubert: Játékok száma - Felett/alatt tipp