Sokan kihátráltak a Paks mögül az elmúlt kettő forduló eredménytelensége után. Nagyon gyengén játszottak a Puskás Akadémia és a Debrecen ellen is. Előtte a Kazincbarcika elleni kupameccsen is pocsékul játszott a csapat, de ott az volt a mentség, hogy teljesen felforgatta a kezdőcsapatot Bognár György.

Vajon történt-e bármi változás a két hét szünetben? Sokat nem lehet tudni, csendben készültek. Ádám Martin bemutatkozott a válogatottban, rajta kívül még Tamás Olivér, Szabó Bálint és Debreceni Ákos is szerepelt az utánpótlás válogatottakban. A többiek csendben készültek Bognár György vezetésével, sérült Papp Kristóf, aki bokaműtétje után sokáig nem lesz bevethető. Őt nagyon fontos láncszemnek tartom, szerintem ő a legjobb box-to-box középpályása Bognárnak.

A Debrecen és a Puskás elleni mérkőzésen is látszott, hogy a védekezéssel akármit csinálhat Bognár, az nem lesz jó. Legutóbb Gévay és Lenzsér mellett Szabó János is középhátvédet játszott, utóbbi kettő szerintem nagyon gyengén. Nehéz elképzelnem, hogy kapott gól nélkül lehozzák a meccset.

A gólszorzók kiválóak a meccsre. Ez annak köszönhető, hogy a Paks mumusa a budapesti csapat, rendre bénáznak ellenük. Utóbbi 5 meccsükből 3 is under volt. Aztán jött Horváth Ferike, és egy kicsit nyitottabb két meccset toltak egymással. Az a kérdés, hogy Vignjevics edzővel változhat-e a Honvéd játéka? Illetve változott-e?

Szerintem a válasz az, hogy igen. Vignjevics jó edző, és én a támadóbb felfogású mesterek közé sorolom őt. Ha kap egy nyitottabban játszó ellenfelet, őt bele lehet húzni a nyílt sisakos küzdelembe. Ilyen csapat a Paks, de például ilyen volt a Debrecen is. Az Újpest és az MTK mostanában inkább a stabilitásra törekszik, a Paks nem fog.

Én ezért visszatérnék, illetve továbbra is kitartanék a gólok mellett. A két hét szünet elég volt Bognárnak ahhoz, hogy helyretegye a gyengébb előre játékot. Szerintem kapnak is rögtön gólt, mint a Puskás és a Fehérvár ellen történt. Két gól az első félidőben összejöhet.

Budapest Honvéd FC - Paksi SE: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp