Érdekes kis meccs előtt állunk. A Fradi mint minden évben, ebben is a BL Final Fourról álmodozott, de az álom valószínűleg az is marad egy ideig. Már eleve a Krim ellen nagyon nehéz helyzetbe sodorta magát, de ha még meg is fordítaná a párharc állását, utána még ott lenne a Vipers...

Ne szaladjunk előre, inkább nézzünk picit vissza. Az előző hétvégén a Krim 33-26-ra nyert a Fradi ellen. Sokáig fej-fej mellett haladtak, volt a Fradinak jobb időszaka, aztán a Kirmnek is, de a 2. félidőben a Ljubjana Gros vezetésével folyamatosan nyúlt el, az FTC pedig képtelen volt tartani a lépést. Átlövések nem működtek, súlytalan volt az FTC, aminek eredménye lett a 7 gólos zakó. Ami a védekezést illeti, az sem működött, a 33 kapott gól rengeteg. Igen ám, de mit lehet tenni, amikor az ellenfélnél játszik a világ egyik, ha nem a legjobb átlövője. Gros igazából azt csinált, amit akart. Gólt akart lőni, aztán lőtt 13-mat. A 2. félidőben 9-t küldött a kapuba, ha kiugrálnának rá, akkor megjátssza Brnovicot. De igazából nem volt rá szükség, felment, beverte, pofon egyszerű játék ez.

Közben a fradista lányok Risovicnak gyakran lőttek alsó sarkot, vagy a kapu alsó zónájába, amit Risovic jó százalékkal védett. Elek Gábor mondta is, hogy felülre csajok, de vagy süket fülekre talált az intelem, vagy mint Zácsik, a sztratoszférába küldte a labdát...

Ami a tippem mellett szól, hogy a Fradi gyorsítani akar majd, míg a Krim inkább lassítani. A Krimnek a kevés gólos meccs kedvez, egy 50-52 gólos meccsen nehezebb 7-et közérakni. Viszont akárhogy nézem, ha a Fradi gyorsítani akar, gyors támadásbefejezések, akkor a Krimnek is meglesznek a helyzetei. Gros bombái nem lesznek hatástalanabbak, Ana igencsak sokat lendített ennek a csapatnak a játékán, nagyon magabiztosnak tűnt a Krim, és én nem igazán emlékszem olyan időszakra, akár csak egy 3 percre, amikor a Ljubjana nem dobott gólt. Nem volt olyan szituáció a meccsen, ahol az FTC zsinórban dobott minimum 3 gólt úgy, hogy közben nem kapott. A Krim ezt háromszor megcsinálta, sőt 20-19-nél zsinórban 5 gólt vágott, valószínű, az sok(k) volt.

Hiába nézem én a csoportmeccseket, hogy a Krim idegenben gyengébb, kevesebb gólt lőtt, de hát akkor nem volt még a keretben Gros. A CSZKA-t elhagyó szlovén lány meg 10-12 gólos játékos, formában is van.

Bevallom, ebben a tippben nem vagyok annyira biztos, de Gros bitang jó, közben az FTC-t nem érzem annak. Akár még olyan időszak is lehet, amikor Elek Gábor kapuslehozatallal próbálkozik minden mindegy alapon, és Grbicék labdabiztonságát ismerve Krpezék pár könnyű gólt így is dobhatnak. azért ne feledjük, Bíró Blanka nagyon hiányzik. Én azt mondom, valahol ott a line közelében lesz a Krim, de 27-ig eljuthat. Mivel váltott labdabirtoklás van, és mivel az FTC-nek sietnie kell, így a Ljubjanának is lesznek lehetőségei. Hiába mennek majd többször passzívig, Gros igazából akkor dob gólt, amikor akar.

Ferencvárosi TC (n) - RK Krim Mercator (n): RK Krim Mercator (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp