A West Ham a nemzetközi kupás helyekért megy, míg az Everton a bentmaradásért harcol. Az Evertonnak nagy szerencséje, hogy három fordulóval kevesebb mérkőzést játszott, mint riválisai, így azért valamivel könnyebb dolguk lesz.

Nagyon jó idén is a West Ham, a nagy hatos mögött ott vannak közvetlenül, de előzik például a Leicestert is. Idén is van esélyük arra, hogy kijussanak a nemzetközi porondra, de ehhez egy huszáros hajrát kell kivágjanak.

A csapat a jövőhéten a Lyon ellen lép pályára Európa Liga negyeddöntőn, ráadásul hazai pályán. A francia csapatnak nincs túl jó szezonja, a bajnokságban csak a tizedik helyen állnak, esélyük kevés az első öt hely valamelyikére. A kupából kizárták őket, már csak az EL-ben alkothatnak maradandót, de ott is nehéz a sorsolásuk. Kemény két mérkőzés vár az angolokra, bár az egyeneses kiesés rendszerben már mind az.

Az azért nagy kérdés, hogyan tekintenek hazai oldalon a mérkőzésre, hiszen jó lenne mindkettőt sikerrel venni. Rotálni nem hiszem, hogy Moyes rotálna, eddig sem tette és itt a hajrában már végzetes lehet. Azt remélem, hogy nem egy kevés gólos mérkőzés lesz, bár az előző három egyaránt 0-1 lett, mindhármat az idegenben szereplő csapat nyerte.

Mindkét oldalon azért nagy tétje van a mérkőzésnek, bár azért még sok van hátra. Nem szabad pontot vagy pontokat veszítsenek, így pedig remélhetőleg egy jó mérkőzést láthatunk. Személy szerint azt várom a találkozótól, hogy mindketten támadni fognak, mennek előre és mindketten a három pontot akarják. 2-1-es végeredmény a tippem, ide vagy oda.

West Ham - Everton: Gólok száma - Felett/alatt tipp