A válogatott szünet után Philippe Clement csapata ott folytatná ahol abbahagyta március közepén. Miután búcsúztak a portugál ellenféllel szemben az Európa Ligából jelentős teher szakadt le a csapatról ami sokat segíthet a bajnokság hajrájában. Nem kell még lemondaniuk az újabb nemzetközi kupa indulást érő helyek egyikéről hiszen a PSG földbedöngölésével csupán négy pontra vannak az ötödik és hat pontra (ha ma behúzzák a kötelezőt) a második Bajnokok Ligáját érő helytől. A címvédő elleni meccsből tudnak bőven erőt meríteni. Volland és leendő gólkirályuk (aki mellesleg az összetett góllövőlistát is vezeti jelenleg 17 góllal) Ben Yedder vezérletével lemosták Neymarékat. Ha ezt a játékot tudják folytatni nem egy gól különbség alakulhat ki ismét, hiszen a Metz azért klasszisokkal gyengébb gárda akik ráadásul pocsék formában vannak.

A hazaiak az utolsó öt meccsükön összesen egy gólt vertek. Az is csak arra volt elég hogy ne 6:0-ra, hanem 6:1-re alázza meg őket a Rennes. Csak a kicsit jobb gólarányuknak köszönhetően nem állnak utolsó helyen, mindössze négy győzelmet szereztek 29 forduló alatt így hétről hétre egyre aggasztóbb és kilátástalanabb a helyzetük. A sérüléshullám sem kíméli őket hiszen Cabit, Centonze, Maiga, Udol, Traore is maródiak, Pajot pedig piroslap miatt eltiltását tölti. Vendég oldalon jóval kevesebb ilyesfajta gond hátráltatja a csapatot hiszen csak Fabregas és Diatta sérültek, plusz Volland elv betegséggel küzd.

A két csapat legutóbbi négy egymás elleni meccsét úgy nyerte meg mind a Monaco hogy gólt sem kapott. Idegenben nem túl acélos a formájuk de azt gondolom a PSG elleni meccsből erőt merítve legyűrik Ben Yedderék a kiesőjelöltet.

Metz várható kezdőcsapat:

Caillard; Niakite, Bronn, Jemerson; Mikelbrencis, Sarr, N'Doram, Cande; Boulaya; De Preville, Mafouta

Monaco várható kezdőcsapat:

Nubel; Aguilar, Disasi, Badiashile, Henrique; Lucas, Tchouameni, Fofana; Martins, Ben Yedder, Golovin

Tipp: 0-2

Metz - Monaco: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp