Megkezdődnek a BL negyeddöntő párharcok, és talán sokaknak a legérdektelenebb meccsel fogok foglalkozni, mivel Liverpool szimpatizáns vagyok, számomra ez az a mérkőzés amelyik a legnagyobb figyelmet kapja a négy párharc közül.

Sorsolás után, bár minden tiszteletet megadva a portugál csapatnak, fogatkoztak a vörösöknél, hogy egyáltalán nem lesz egy könnyű mérkőzés a portugál csapat ellen, de ha mindenki a szívére teszi a kezét, kívánni sem lehetett volna ennél kézenfekvőbb ellenfelet.

Ez az idei Benfica a portugál bajnokság álló, langyos vizében evező csapat idén, a bajnoki címre pályázó első két helyen levő csapattól messze vannak, a BL selejtező helyet érő harmadik helyen meg egy nyugodt 9 pontos előnyük van. Előző fordulóban hatalmas meglepetésre, az addig remekül menetelő Ajaxot sikerült megállítani, viszont ennél jóval nagyobb csodára lenne szükség, ha a Liverpool ellen is meglepetést szeretnének elérni.

Liverpooli "karrierem" alatt soha nem fordult elő, hogy ilyen tavaszra forduljon a kedvenc csapatom, egy kupa már zsebben, és jelenleg úgy állnak, hogy a maradék háromra is komoly esélyük van. Ennek az egyetlen hátul ütője, hogy brutális áprilisre van kilátása a csapatnak. Csúcsfontosságú lesz a keret megfelelő rótációja, és a meccsek megfelelő lemenedzselése, hiszen sok minden múlhat ezen az egy hónapon. Ezt láthattuk a Poolnál a hétvégi Watford elleni találkozón is, nem sziporkáztak, nem a legjobb csapat lépett pályára, még is volt a meccsnek bizonyos szakasza amit szemmel láthatóan megnyomtak Kloppék, míg a meccs többi szakaszában a biztos labdabirtoklásra és az eredmény megtartására törekedtek. Meg is lett az eredménye, magabiztos 2 gólos győzelem. Hasonló meccs képet várok a mai találkozótól is, a szükséges minimummal megszerzett győzelem lehet a cél, és készülés a hétvégi City elleni rangadóra. Számomra ez egy kevés gólos mérkőzés.

Benfica - Liverpool: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp