A hétfői napon végérvényesen elindult a salakszezon. Hiszen Marrakeshben a főtábla mérkőzései is kezdetét veszik. Az általam kiszemelt találkozó a Federico Delbonis – Joao Sousa összecsapás. Veterán harcosok küzdelme lesz ez a mai meccs. Mind a ketten egyértelműen salak játékosok azonban ebben a szezonba a portugál furcsa módon éles váltást eszközölt. Miért is mondom ezt?

Azért,mert ebben az évben még nem játszott salakon. Pedig az ő szintjén ez elég hatalmas ziccer,hiszen nem él játékosról beszélünk aki oda megy ahol több a díjazás. Az való igaz,hogy Pune-i kemény pályás tornát megnyerte óriási meglepetésre,de ez egy egyszeri csodának látszik az eredményei alapján. Hiszen olyan nevek búcsúztatták eztkövetően a különféle versenyeken akiket illet volna megvernie. Példának okért Bhambri,Eubanks,Fabbianótól is kikapott. Gondolom a kora előrehaladtával próbál Sousa inkább a gyorsabb borítások felé tendálni,de meglátásom szerint így a két szék közé esik. Formán kívül van és a szemcsés felületen meccshiánnyal küszködik így sok esélyt nem adok a portugálnak.

Az argentin esetében megszokhattuk,hogy hullámzó a teljesítménye. Időszakosan hol jól hol kevésbé megy a játék. Ennek legfőbb oka,hogy salakon jól megy a játék a gyors borításon viszont nem igazán. A tavalyi salak szezon kitűnően alakult számára. Idén is végigjátszotta a februári vörös felületű tornákat felemás sikerrel. Hiszen négy győzelem és négy vereséggel zárta amire rávághatnánk,hogy elég gyenge,de butaság lenne ezt mondani,mert érdemes az eredmények mögé nézni. Mivel Alcaraztól és Ruudtól kapott ki akik bomba formában vannak és ráadásul két top 5 salak játékosról van szó megbocsátható zakók.

Egyikük sincs bombaformában,de az argentin salakos felkészülése óriási előnyt jelent a portugállal szemben aki ráadásul borzasztó sorozatban van így nem kérdés a mérkőzés kimenetele.

Delbonis, Federico - Sousa, Joao: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp