Sajátos körülmények, nagyot pattanó és csapódó labdák, furcsa esési szögek színesítik majd a bogotai női versenyt, ami a tengerszint feletti 2640 méteres magasságnak köszönhető.

Itt indul el egyik magyar éljátékosunk is a Bondár, Udvardy, Gálfi mögött a ranglistán helyezkedő (jelenleg 138.) Jani Réka Luca. Jani Réka tavaly is többször bizonyította, hogy képes olyan produkcióra, ami vállalható WTA szinten és eredményességgel is párosul, Védekező stílus, motor, melyet a lábai képviselnek, minden labdáért elmegy és, ha kell a merészebb közbeütésektől sem riad vissza. Ez a játéka okozott sikert tavaly Belgrádban is, ahol negyeddöntőzhetett, de megnyerte a budapesti, Mikoviny utcában rendezett ITF versenyt, ahol az ITF szinthez képest, rangosabb mezőny jött össze.

Idén annyival van előnyben az előkelőbb hellyel rendelkező, brazil Haddad Maival szemben, hogy már 13/4 -es salakos mutatóval rendelkezik, míg Haddad Maia csupán gyors borításokon próbálkozott az idén, így az átállás a lassabb viszonylatra lehet nehezebben, döcögősebbre sikeredik a számára.

Jani Rékának megvan az a játéka, mellyel a nagyobb ütőknek kiveszi a teniszéből az élét, és szenvedősebb meccsre kényszeríti az ellenlábasát.

Érdekesség, hogy a tavalyi jó salakos szezonjában Haddad Maia a tornák 85% -t ITF szinten vívta és ott ért el sikereket, annak ellenére, hogy a ranglistája inkább WTA eseményekre predesztinálta volna.

Úgy vélem Jani Réka kellemetlen játéka, WTA szinten Haddad Maiat is elbizonytalanítja annyira, hogy az minimum egy nyert szettet jelentsen a magyar lány számára.

Jani, R-L - Haddad Maia, Beatriz: Szett hendikeppel - Hendikep tipp